A flotta egyik Airbus A330-asa karbantartási munkálatok miatt kiesik a nyári csúcsban, ezért a finn légitársaság úgy döntött, a spanyol Privilege Style Boeing 767-esét veszi bérbe, pótolandó a kapacitásokat.

A Privilege Style jelenlegi legnagyobb gépét veszi wet-lease alapú bérletbe a Finnair, hogy június 20-tól kezdődően egészen a hónap végéig az teljesítse a menetrend Helsinki – New York oda-vissza tengerentúli járatait.

A spanyol charter légitársaság fiatal B767 üzemeltetőnek számít, a cég ugyanis tavaly év végén, november 29-én vette flottájába első ilyen típusát. Az EC-LZO lajstromú 767-300ER előzőleg a LOT Polish Airlinesnál szolgált, a lengyelek azonban a 787-es Dreamlinerek forgalomba állításával sorra kivonták az egyébként jól bevált 767-eseiket.


A Boeing 767-es ünnepélyes átvétele, avagy a hangárceremónia Madridban. (Forrás: Privilege Style YouTube Csatorna)

A Privilege két-osztályos elrendezésben, 18 üzleti és 241 turista üléssel adja a gépet. A Finnair A330-asai eltérő kabinkonfigurációval működnek, de azok mindegyikén nagyobb a business osztály, 32-45 fő közötti férőhellyel, ebben tehát csökkenést hoz a 767-es, de lévén áthidaló megoldásról szó, muszáj lesz valahogy megoldani.

Dreamliner is tervben van

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mivel a kieső Airbus A330-as csak július közepén térhet vissza a szolgálatba a Finnair most azon van, hogy július 1-16. között a LOT-tól is bérelne egy nagy teljesítményű gépet, egy 787-8-as Dreamlinert, ugyancsak wet-lease konstrukcióban.

A Finnair üzemeltetési igazgatója mindezzel kapcsolatban jelezte, minden utasukkal fel fogják venni a kapcsolatot, hogy értesítsék őket a bekövetkezett változásról, és előre is elnézést kérjenek a típuscseréből következő esetleges kellemetlenségekért. A gépek fedélzetein a teljes személyzetet, beleértve a pilótafülkéét és a kabinét is, a wet-lease sajátosságai alapján a tulajdonos Privilege, illetőleg a LOT fogja biztosítani, de hogy legyen közvetlen finn jelenlét is, a Finnair egy-egy utaskísérőt azért delegál majd a járatokra.

A Finnair idén tavasszal kezdte meg szélestörzsű Airbus flottájának (A330/A340) kabinfelújítási programját, amelynek keretében a teljes business osztály korszerűsítő frissítésre kerül. A géppark összesen 8 darab A330-300-ast és 7 darab A340-300-ast számlál, de 2015-től már a legújabb A350XWB típusok kezdik el átvenni a hosszú távú járatokat, méghozzá az európai légitársaságok körében elsőként, mivel a kontinensen a Finnair lesz az A350XWB indító üzemeltetője.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!