Kiadáscsökkentés rendelt el a Lufthansa osztrák leányvállalatában, a veszteségesen üzemelő Austrian Airlines-ban. A német légitársaságnak ez a feltétele ahhoz, hogy támogatni tudja az Austrian Airlines flottafejlesztési programját – adta hírül a Reuters hírügynökség.

Mint arról korábban beszámoltunk az osztrák nemzeti légitársaság a gazdaságosabb üzemeltetés érdekében egységesíteni kívánja keskenytörzsű repülőgépflottáját, amely értelmében megválnának korábban a Lauda Air-nél szolgálatot teljesítő, összesen 11 darab Boeing 737NG típusaiktól. Helyükbe az európai repülőgépgyár Airbus A319, valamint A320-as típusai érkeznének, azonban az osztrák légitársaság önerőből nem képes finanszírozni a műveletet, ehhez kellene a német anyacég támogatása.

Az Austrian Airlines közleménye szerint a tulajdonos kész támogatni az Austrian Airlines ezirányú terveit, de csak olyan előfeltétellel, hogy az osztrák légitársaság jelentős mértékben átdolgozza pénzügyi struktúráját. Jaan Albrecht, az osztrák légitársaság új vezetője szerint készen állnak bizonyos útvonalak, valamit személyi költségek csökkentésére, amellyel nagyságrendileg 200 millió euro megtakarítást tudnának elérni a 2012-es, reményeik szerint már nyereséget hozó évre.

Az osztrák légitársaságnak tavaly előtt 66 millió eurós üzemeltetési költségcsökkentést sikerült elérnie és reményeik szerint a 2011-es évben is hasonló megtakarítást tudtak teljesíteni – nyilatkozta az Austrian vezérigazgatója egy bécsi sajtótájékoztatón.

A gazdasági válság okozta nehézségek sorra kényszerítik a légitársaságokat, hogy csökkentsék kiadásaikat, ütemezzék át beruházásaikat. A Lufthansa nemrég kényszerült rá, hogy feladja olasz leányvállalatát, a Lufthansa Italiát és a veszteségesen mükődő British Midland International (bmi) légitársaságot, amely végül a British Airwayst és az Iberiát tulajdonló IAG csoport tulajdonába került.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Forrás: Reuters (2012. január 11.)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!