Hosszútávú gépeinek átalakításába kezd az Air France, ezzel elősegítve, hogy flottája és szolgáltatása versenyképes legyen az ázsiai és az öböl-menti légitársaságokkal. Ezt Alexandre de Juniac vezérigazgató jelentette be a párizsi sajtótájékoztatónolvasható a Flightglobal.com hírportálon.

“A következő három év során hatalmas beruházásba kezdünk, figyelembe véve, hogy takarékos időszakot élünk. Ám ez a lépés drámai minőség növekedést hoz szolgáltatásaink és termékeink terén. 2015-re világszínvonalt fogunk képviselni” – nyilatkozta de Juniac.

A piacra belépő öböl-menti és ázsai légitársaságok igen magas színvonalat képviselnek, amire a cég átalakítási programja a legjobb válasz. Ez természetesen több száz millió eurót fog igényelni. 2014-től teljesen új belső teret kap a 777-es flotta, méghozzá négyosztályos elrendezésben. Ezt követi a következő évben a Superjumbok belső modernizációja is, amelyek igen fiatalok még az Air France flottájában.

Az első Airbus A380 2009 októberében érkezett a flottába. Jelenleg 8 gép teljesít hossztávú járatokat, többek közt Los Angelesbe, Tokióba és Szingapúrba. Várhatóan az év végére lesz teljes a flotta.

Az év végére teljessé váló A380 flottát követően nem várható újabb hosszútávú gépbeszerzés az Air France részéről. Reményeik szerint 2016-ban érkezik az első Boeing 787 Dreamliner az Air France-KLM csoport flottájába, amely a holland vállalat flottáját fogja erősíteni.

A francia flottamodernizáció a 2017-re ígért Airbus A350-ekkel fog folytatódni, amely már költséghatékony belső térrel és elrendezéssel fog megérkezni. Azonban a légitársaság, az Airbus és a géptípus egyetlen hajtómű-beszállítója, a Rolls-Royce között még zajlanak a tárgyalások a 25 gépes beszerzésről. A vezérigazgató szerint a hajtómű karbantartás a legfőbb kérdéses pont a tárgyalás során, ám reményeik szerint hónapokon belül sikerül megegyezésre jutni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Air France jelenleg 44 Boeing 777-est üzemeltet (Fotó: Kovács Gábor – Dödi)

Címlapfotó: Bodorics Tamás – Bodi

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!