Kigördült az Embraer São José dos Campos-i gyárából az első teljesítmény javított E-175 típusú utasszállító repülőgép, amely aerodinamikai újításainak köszönhetően az üzemanyag fogyasztás terén mutat fel értékes előnyöket.

Mai kigördülési ceremóniája keretében ünnepélyesen is bemutatta teljesítményjavító csomaggal ellátott E-175-ös regionális utasgépét az Embraer. A brazil repülőgépgyár, amely egyébként ebben a hónapban ünnepli az E-Jet gépcsalád kibocsátásának tízedik évfordulóját, egy sor aerodinamikai fejlesztéssel igyekszik még költséghatékonyabbá tenni népszerű típusát.

A gyáriak tájékoztatása szerint a módosított E-175 új szárnyvégének, optimalizált repülés felügyelő rendszereinek, valamint az aerodinamikai javításoknak köszönhetően az eredeti 5%-os célteljesítményt is felülmúlva, a próbarepülések során 6.4%-os üzemanyag takarékosságot tudott felmutatni a jelenlegi modellekhez képest.


Paulo Cesar Silva, az Embraer Commercial Aviation elnök-vezérigazgatója ezzel kapcsolatban elmondta, az E-175-ös kategóriájának legkedvezőbb üzemeltetési mutatóit hordozó gépévé vált, amelyre a múlt évben, 2013-ban négy amerikai légitársaság is rendelést adott. A Republic Airways, a United Airlines, a SkyWest és az American Airlines részéről összesen 177 fix és 337 opciós foglalás érkezett.

Az Embraer vezetője büszkén jelentette be továbbá azt is, hogy a tervezett menetrendnek megfelelően tudják szállítani az új gépeket, amelyek a 70-90 üléses regionális utasgépek kategóriában a legkényelmesebbek – Paulo Cesar Silva szerint. Az első teljesítmény javított E-175 várhatóan az elkövetkező hetekben kerül átadásra. A gyár ugyan nem részletezte, de a ceremóniáról közölt hivatalos fényképen látható, hogy egy United Express gépet gördítettek ki a hangárból, így valószínűsíthető, hogy ez az amerikai társaság lesz az első üzemeltető.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Embraer ezzel az üzemanyag takarékossági csomagjával és az üzemeltetőknek ugyancsak felkínált meghosszabbított szerviz intervallumokkal igyekszik E-Jet családját versenyképesebbé tenni, míg 2018-tól meg nem jelenik a hatékonyságot ennél is magasabb szintre emelő második generációs E-Jet E2 széria.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!