Újraindult a Leonardo Da Vinci római nemzetközi légikikötő forgalma, de a járatok jelentős késésével kell számolni a repülőtér közelében szerdán keletkezett erdőtűz miatt.

Az olasz légiforgalmi hatóság (Enac) bejelentése szerint a fiumicinói repülőtérként ismert római légikikötő újra üzemel, de még órák kellenek a forgalom akadálymentes helyreállításához.

Száz hektárnyi tengeri fenyőerdő égett le a római tengerparton levő repülőtér közelében. A továbbra is másfél kilométer széles “tűzfrontot” tíz tűzoltó osztag oltja, valamint az olasz polgári védelem helikopterei és vízszállító repülőgépei is. A tűzoltóság közleménye szerint a lángokat ellenőrzés alatt tartják.

A fennakadások eddig egy budapesti járatot érintenek. Az Alitalia AZ478-számú járata, melynek menetrend szerint 16:45-kor kellett volna megérkeznie Budapestre, 20:15-re késik a Budapest Airport járatinformációs oldala szerint.

A tűz az első információk szerint a repülőtér közelében levő tengerparti bozótokban keletkezett és átterjedt a közeli fenyőerdőre is, amely védett természeti övezetnek számít. A légikikötőt magas füstoszlop borította be.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A forró szél miatt gyorsan terjedő lángok az egyik repülőtéri parkolót is megközelítették. Esterino Montino, Fiumicino városának polgármestere nem zárta ki, hogy a tűz szándékos gyújtogatás miatt keletkezett.

A repülőteret övező tűz és füst miatt néhány órára leállították a Leonardo Da Vinciről felszálló járatokat és korlátozták az érkező járatok leszállását is. A repülőtér forgalma gyakorlatilag teljesen megakadt.

Az érkező gépek utasai mobiltelefonon arról számoltak be a sajtónak, hogy több mint egy órán át ültek a fedélzeten, mivel a füst miatt nem engedték őket kiszállni.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!