A Lufthansa igazgatósága úgy döntött, hogy javasolni fogja a felügyelőbizottságnak 108 új repülőgép vásárlását a Csoport számára. Ebből nyolc lesz nagy hatótávolságú repülőgép. Az igazgatóság ezen kívül javasolja 100 kis és közepes hatótávolságú repülőgép beszerzését az Airbustól és a Boeingtől. A Lufthansa mindkét szállítóval tárgyalásokat folytat a lehetséges típusokról – adta hírül a légitársaság.

A döntést követően Christoph Franz, a Lufthansa AG elnök-vezérigazgatója kijelentette: „A modern repülőgépek beszerzése és a fejlett fedélzeti termékek kidolgozása olyan befektetés, amellyel javítjuk az ügyfélkiszolgálást és a flotta működési hatékonyságát. A modern repülőgépek hatékonyabb üzemanyag-felhasználása és alacsonyabb zajkibocsátása környezetvédelmi szempontból is fontos előny.”

A megrendelés teljes listaára mintegy kilenc milliárd euró, a gépeket pedig 2015 és 2025 között szállítják le. A Lufthansa Csoport 2025 végéig listaáron 23 milliárd euró összértékben 239 repülőgép beszerzését tervezi.

Az új gépek az egész Lufthansa Csoport számára lehetőséget és megoldást nyújtanak a jövőbeni növekedésre és flottamegújításra a kis és közepes hatótávolságú repülőgépek szegmensében. A gépek beszerzésével a Lufthansa Csoport sikerrel pozícionálhatja magát az utasszállítási üzletágra jellemző éles versenyben. A megrendeléseket saját erőből, vagy külső forrásokból finanszírozná a vállalat. A repülőgépek beszerzése a felügyelőbizottság jóváhagyásától függ.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!