Az Egyesült Királyság székhelyű Flybe regionális légitársaság két lépcsős átszervezési programjának keretében, a korábbi növekedési tervekhez képest hét repülőgéppel csökkenti flottáját és 300 alkalmazottjától válik meg – írja cikkében a Flightglobal.

A Bombardier Q400-as turboprop és Embraer regionális jet repülőlégépeket üzemeltető légitársaság törölte a korábbi, 2013-14-re tervezett flottafejlesztési programját és négy saját tulajdonú repülőgépet értékesít.

Két repülőgép könyv szerinti értékénél magasabb áron történő eladásáról már a szerződést is megkötötte a cég, azonban egyelőre azt nem jelentették be, hogy melyik típusú repülőgépektől válik meg a légitársaság.

A cég profitabilitásának visszaállítása érdekében a Flybe megválik 300 alkalmazottjától és ezzel párhuzamosan egy költségcsökkentési tervet is végrehajtanak, amelynek keretében csökkentik a cég beszállítói felé felmerülő költségeit. A Flybe UK vállalat esetében a menedzsment létszámát 20%-kal, az operatív munkakörök számát pedig 10%-kal csökkentik.

A program szerint csökkentik a cég karbantartási és repülőterek felé fizetendő költségeit is, azonban a 13 darab angliai bázisuk közül egyik bázis bezárása sem várható a program első fázisában. Az átszervezés második fázisában viszont már a légitársaság járathálózatának teljes újragondolása is esedékes lesz.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A flybe Embraer ERJ-190-200LR 195LR regionális repülőgépe. Fotó: Samu Ádám / AIRportal.hu

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!