A Delta Air Lines a légitársaság dolgozóinak kiadott közleményében számolt be legújabb terveiről, melyek alapján a csendes-óceáni régióban jelentős kapacitáscsökkentést terveznek véghezvinni a 2014-es év végéig.

A módosításokkal párhuzamosan a járműpark működése is racionalizálásra kerül, így hamarosan búcsúznak a Boeing 747-400-asok a flottától.

A légitársaság redukálni fogja egyik legjelentősebb bázisának méretét a tokiói Narita nemzetközi repülőtéren, így ennek következtében sok útvonal megszüntetésre kerül, sőt a meglévő viszonylatok szinte mindegyikén kisebb típusok lesznek szolgálatba állítva, törekedve arra, hogy a keresleti változásokra mindig hatékonyan és gyorsan tudjon reagálni a fuvarozó.

De nem csak negatív módosításokról számolt be a vezetőség, így például a seattlei központ bővülni fog, melynek köszönhetően újabb repülőgépek lesznek ide átirányítva és több új hosszútávú útvonal is indul majd innen – írja cikkében a Frequent Business Traveller.

Ami a típusokat illeti, a cég lassan elkezdi kivonni a szolgálatból korosodó Boeing 747-400-as típusait, melyek még a Northwest légitársaság felvásárlásakor kerültek a Delta tulajdonába. A négyhajtóműves típusok üzemeltetése viszont a növekvő üzemanyagárak mellett egyre több pénzt emészt fel, így sokak bánatára 2014 végéig a 16 gépes flottából 4 darab biztosan távozik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A jelenleg ezen típus által teljesített útvonalakon pedig folyamatosan veszik fel a szolgálatot a társaság Airbus A330-200-as, és Boeing 777-200-as típusai. Az Atlanta – Tokió viszonylaton szeptember 29-én repülnek utoljára a Jumbók, míg az Los Angeles – Tokió járaton szeptember 30-án száll fel az utolsó Boeing 747-es.

A 376 üléssel szerelt gépek további sorsa egyelőre ismeretlen, ám feltételezhető, hogy nagy részük már nem fog új gazdára találni, hiszen a legidősebb példányok 1988-ban szálltak fel legelőször, és azóta több ezer repült órát gyűjtöttek, így talán már az sem lenne rentábilis vállalkozás, ha teherszállításra használnák őket a jövőben.

Hamarosan az összes Boeing 747-400-as búcsúzik a Delta flottájától. (Fotó: Wikimedia) | © AIRportal.hu

Hamarosan az összes Boeing 747-400-as búcsúzik a Delta flottájától. (Fotó: Wikimedia)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!