Mostantól a Norwegian utasainak is lehetőségük lesz a foglalás során, önként fizetni a szén-dioxid-kibocsátás kompenzálása érdekében. 

A norvég légitársaság a CHOOOSE nevű környezetvédelmi vállalattal együttműködve kínálja fel utasainak a lehetőséget a szén-dioxid-kibocsátás önkéntes kompenzálására. Az oslói székhelyű vállalat olyan megoldást fejlesztett ki a szénlábnyom csökkentésére, amelyet integráltak a légitársaság foglalási rendszerébe, így az utasok egyszerű módon választhatják ki, hogy a felsorolt környezetvédelmi projektek közül melyiket szeretnék támogatni.

A Norwegian-en kívül számos egyéb vállalati partnere van a CHOOOSE-nak, amelyek számára lehetővé teszi környezetvédelmi projektek integrálását saját termékeikbe és szolgáltatásaikba. A vállalat vezérigazgatója elmondta, hogy a vállalat sokat ért el rövid idő alatt, hiszen egy új, innovatív megközelítést képvisel az éghajlatváltozás elleni küzdelemben. 

A Norwegian foglalási rendszerében a járat kiválasztásánál az utasokat először arról informálja a légitársaság, hogy a járataik károsanyag-kibocsátása hogyan viszonyul az ipari átlaghoz. A foglalási folyamat következő lépésében lehetőséget biztosítanak ügyfeleik számára a szén-dioxid-kibocsátás ellensúlyozására. Azok az ügyfelek, akik emellett döntenek, az ENSZ által hitelesített környezetvédelmi projektek közül választhatnak a szénlábnyom csökkentése érdekében. 

A Norwegian is beállt a szén-dioxid-kibocsátás önkéntes kompenzálását biztosító légitársaságok közé (forrás: Norwegian)

“A Norwegian egyike a leginkább környezetbarát légitársaságoknak, hiszen mi folyamatosan azon dolgozunk, hogy új kezdeményezések révén csökkentsük a szén-dioxid-kibocsátásunkat. Mostantól a tényleges károsanyag-kibocsátásért is lehet fizetni, ezzel egyszerűvé téve utasaink számára, hogy a környezetvédelem érdekében cselekedjenek.” – állítja Geirl Karlsen, a Norwegian vezérigazgatója.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Budapest-Helsinki járaton irányonként 1,11 euróba kerül a szén-dioxid-kibocsátás kompenzálása, a Budapest-Koppenhába járaton egy retúr repülőutat pedig 3,66 euróért lehet kompenzálni.