Kedvenc rapperének koncertjére akart eljutni egy 18 éves fiatal fiú az Egyesült Államokban, ezért megpróbálta elkötni az American Eagle egyik gépét.

Az Arlive cikke szerint az eset még július 4-én, az amerikai függetlenség napján történt, de a fiú ügye most került bíróság elé.

A Zemarcuis Scott névre hallgató srác a Texarkana Regionális Repülőtéren nézett ki magának egy gépet, amivel Illinois államba szeretett volna eljutni. Bírósági tárgyalásán a fiú amellett, hogy bűnösnek vallotta magát, azt mondta, egy hónapja tervezgette, hogy ellop egy repülőgépet.

Forrás: PSA Airlines

Este 10 óra körül nézte ki magának az American Eagle egyik regionális gépét, majd éjjel fél 3-kor kerékpárját egy árokba dobta és akcióba lendült. Átugrott a biztonsági kerítésen, amit nem sokkal később a biztonsági szolgálat észlelt.

A fiúnak sikerült a gépbe jutna, majd éppen, hogy behuppant a pilótaülésbe, a biztonságiak lekapcsolták, majd betörés és lopási kísérlet gyanújával letartóztatták. Az eljáró hatóság előtt a fiú korábbi ügyei miatt már ismert volt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A héten megtartott bírósági tárgyaláson a fiú mindent elismert. A bírák 5 év felfüggesztett börtönt róttak ki rá, emellett ezer dollár bírságot kell fizetnie és jelentkeznie kell egy a próbaidőszakot felügyelő bizottság által megjelölt elmeorvosi kezelésre is.