Október végén újra megnyitja kapuit a turisták előtt a világ egyik leghíresebb szigete, Boracay, de limitált számban érkezhetnek a látogatók, és a véget nem érő buli már a múlté.

Boracay a Fülöp-szigetek egyik legszebb és legismertebb szigete, amelyet évek óta turisták milliói látogatnak. A türkizkék tenger és a gyönyörű, homokos tengerpart mellett a sziget nagy népszerűségnek örvendett azok körében is, akik nem a pihenést keresik, hanem a nyüzsgő éjszakai életet.

Áprilisban azonban a Fülöp-szigetek kormánya úgy döntött, fél év turista mentes időszakot biztosít a sziget számára, hiszen mint sok más felkapott úti cél esetében, a hatalmas tömeg itt is komoly károkat okozott az élővilágban.

Október 26-tól Boracay ismét látogatható lesz a turisták számára, ám korlátozott számú látogatót engednek a szigetre, ráadásul non-stop bulinak is vége.

A kormány új szabályai értelmében a limitált látogatószám mellett korlátozzák a hotelek férőhelyeit: csak néhány szálloda kapott engedélyt arra, hogy ismét ki nyisson, és mostantól mindössze ötezer vendég tartózkodhat éjszaka a szigeten.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Pixabay.com

Az új törvények értelmében tilos lesz alkoholt fogyasztani és dohányozni a tengerparton, a vezetés ugyanis egészen új színben szeretné feltüntetni a szigetet:

Boracay mostantól a romantikus nyaralások és a családi utazások célpontja lesz olyan vendégek számára, akik a könnyed kikapcsolódást, a wellness szolgáltatásokat és a hamisítatlan filippínó konyhát szeretnék élvezni.

Thaiföldön is hasonló intézkedésre volt szükség

Hasonló okok miatt zárták le a thaiföldi hatóságok a Phi Phi sziget utóbbi időben rendkívül népszerűvé vált part szakaszát, a Maya-öbölt. A Part című, DiCaprio filmből hirtelen ismertté vált és napi szinten turisták ezreit szigetet eredetileg idén június elejétől négy hónapra zárták le annak érdekében, hogy a parti és vízi élővilág magához térhessen a tömegturizmus pusztítását követően. A lezárást október elején határozatlan időre meghosszabbították a thai hatóságok.