Rábólintott az izraeli országgyűlés Benjamin Netanyahu, a közel-keleti ország miniszterelnökének javaslatára, mely szerint az államnak minél előbb be kell szereznie egy kormánygépet, melyet a felsővezetés tud használni hivatalos útjai során.

Az El Al egyik Boeing 767-300ER típusú repülőgépe Ferihegyen.  (Fotó: Rimóczi Roland - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az El Al egyik Boeing 767-300ER típusú repülőgépe Ferihegyen. (Fotó: Rimóczi Roland – AIRportal.hu)

Ezeket a feladatokat mindezidáig a három legnagyobb helyi légitársaság, az El Al Israel, az Arkia és a Israir Airlines teljesítette, de a menetrendszerinti forgalomból való kiállítás után hosszas átalakításokra volt szükség, amíg a repülőgépek belseje olyanná változott, ami a kormánytagok elvárásainak megfelel.

Netanyahu miniszterelnök viszont még mindig kifogásolta azokat az ideiglenes technikai megoldásokat, melyek a kormányzati utak alatt biztosították a kommunikációt a gépek fedélzetén.

A most elfogadott javaslat szerint az országgyűlésnek 60 nap áll rendelkezésére, hogy Izrael első számú repülőgépét beszerezzék, és a szükséges védelmi, illetve kommunikációs rendszerekkel felszereljék azt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A sajtóban csak izraeli „Air Force One”-ként emlegetett repülőgép a tervek szerint egy Boeing 767-es, vagy egy hasonló kategóriájú repülőgép lesz.

Amennyiben a Boeing szélestörzsűjére esik a választás, úgy elképzelhető, hogy a nemzeti légitársaság El Al egyik ilyen típusa fog véglegesen átalakításra kerülni, és a kormány szolgálatába állni.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!