Saját légitársaságával, először Amszterdamból Törökországba kínál a Corendon utazási iroda “koronavírus-mentes” üdülést június 26-tól. Az utasokat és a velük esetleg kapcsolatba kerülő alkalmazottakat tesztelik, néhány szabályt a pihenés alatt végig be kell majd tartani, de cserébe nem kell távolságot tartani és maszkot sem kell viselni.

A nagy európai utazásszervezők közül elsőként a török gyökerű Corendon bejelentette, hogy június 26-tól üdüléseket szervez Hollandiából a saját légitársaságával, a világ első tíz legfertőzöttebb országai között szereplő Törökországba. A külföldi utasok beengedéséről először a török hatóságokkal sikerült megállapodni, így az ottani nyaralóövezetekbe hamarosan elérhetők lesznek az utazási csomagok. 

Az utazás feltétele a negatív koronavírus-teszt, ezt a Corendon saját tesztközpontjában, az indulás előtt elvégzett vizsgálattal ellenőrzi az utazásszervező.

A tesztelési protokollt a cég saját maga alakítja ki, ehhez először az amszterdami Corendon City szállodában önként jelentkező alkalmazottakon végeznek tesztelést – írta meg az Aviation24.be portál.

Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu

Az utasokat a Schiphol-repülőtérhez közeli Corendon Village Hotelben tesztelik majd, akiknél negatív eredményt kapnak, azok elutazhatnak, de a velük egy gépen utazókon, és egy szállodában lévőkön kívül másokkal már nem érintkezhetnek, a szállodákat nem hagyhatják el.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Corendon azt ígéri, hogy a transzferbuszokon és a szállodában is csak olyan alkalmazottak dolgoznak, akik tesztje negatív, bár érdemes megjegyezni, hogy a tesztek sem adnak teljes biztonságot.

A repülőgépek fedélzetén és a hotelekben nem lesznek távolságtartásra vonatkozó szabályok, és maszkot sem kell viselniük a nyaralóknak.

A török riviérára szervezett június 26-i első út indulási dátuma a járványhelyzet alakulásának függvényében még változhat. Az utazási iroda más országok hatóságaival is tárgyal hasonló feltételekről.