Közel félmilliárd forintból újíthatnak fel egy a Nemzeti Közlekedési Hatóság vagyonkezelésében álló Let L-410-est, amelyet kalibrálásra alkalmaznak – tudta meg az AIRportal.hu.

A Közbeszerzési Hatóság honlapján megjelent nyílt közbeszerzési eljárás szerint egy darab Let L-410 UVP-E20 típusváltozatú gépet kell a pályázónak felújítania, amely után EASA tanúsítványt kaphat a jármű.

A megfelelő átalakítás követelményein túl az NKH a hirdetmény szerint extra elvárásokat is támaszt,

be kell építeni egy központi tüzelőanyag feltöltő rendszert, kémia wc-t, és az utasteret átalakíthatóvá kell tenni minimum 4, maximum 19 fő számára bőr, vagy szövet ülésekkel.

A beszerzés szerint azon cégek indulhatnak el a tenderen, akiknek az előző három lezárt üzleti évben legalább 400 millió forint árbevételük volt, és legalább nettó 300 millió forint értékben újítottak fel az elmúlt három évben L-410-est, vagy azzal műszaki paramétereiben mindenben megegyező, vagy műszaki paramétereiben kedvezőbb légijárművet. A nyertes pályázónak egy év garanciát kell vállalnia.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A HA-YFD lajstromjelű Let L-410-es. (Fotó: AIRportal.hu-Archív) | © AIRportal.hu

A HA-YFD lajstromjelű Let L-410-es. (Fotó: AIRportal.hu-Archív)


A Nemzeti Közlekedési Hatóság lapunk megkeresésére azt közölte, hogy a felújítandó repülőgépet 1989. december 13-án gyártották az Országos Mentőszolgálat megrendelésére. Az elmúlt 9 évben a budapesti repülőtéren parkolt, ezért kezdeményezte a hatóság a vagyonkezelés átvételét és a repülőgép újbóli hasznosítását.

A felújítás után a gépet műszeres leszállító berendezés (ILS) kalibrálására, a megtervezett repülési eljárások repülőgéppel történő kötelező lerepüléseire, illetve az indulási és érkezési eljárások jogszabályban előírt légi ellenőrzése használnák.

Diplomáciai jellegű hasznosítás egyelőre nincs a célok között.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!