Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója Szijjártó Péterrel közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a légitársaság Budapest – Baku közvetlen légi járatot indít. Az útvonal működtetése június 17-én veszi kezdetét. A járat eleinte hetente kétszer közlekedik majd és a Wizz Air várakozásai szerint az első évben mintegy 30 ezer utast fog szállítani.

A járatindítással a Wizz Air belép Azerbajdzsánba, amely évek óta Ázsia egyik leggyorsabban növekvő gazdasága. Azerbajdzsán fővárosa a kétmillió lakosú Baku, a Kaszpi-tengeri és a kaukázusi régió kulturális, kereskedelmi és gazdasági központja. A várost szubtrópusi klímája, gazdag történelmi öröksége, kedvező elhelyezkedése és természeti kincsei teszik vonzóvá. Bakut turisztikai célpontként méltán tartják „Ázsia legeurópaibb városának”.

Budapest, Európa egyik legszebb városa fejlett rekreációs létesítményekkel és gasztronómiai élményekkel várja az azeri utazókat. A Wizz Air 34 desztinációt kínáló budapesti hálózata egyben kaput nyit az azeri utasoknak Európába. Az új útvonal először teremt közvetlen összeköttetést a két ország között, ezzel mindkét irányban erősíti a turizmust, valamint fontos infrastruktúrát létesít a Magyarország és Azerbajdzsán közötti kereskedelmi és üzleti kapcsolatok számára.

A Budapest-Baku útvonal megnyitása a Wizz Air korábban bejelentett keleti terjeszkedésének következő lépése. Az elmúlt hónapokban a Wizz Air olyan keletre fekvő országokba indított járatokat, mint Ukrajna, Izrael, Grúzia és az Egyesült Arab Emirátusok. A Wizz Air új, bakui útvonalára már kaphatók jegyek kedvezményes áron, a foglalás a wizzair.com oldalon lehetséges. A viteldíjak 59,99 eurónál vagyis 17 990 forintnál kezdődnek (egy útra, beleértve az adókat).


Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatójának tájékoztatója. (AIRportal.hu Video)

„A Wizz Air folytatja a keleti terjeszkedést, ezzel lehetővé teszi az alacsony árakon való repülést a világ egyik legdinamikusabban fejlődő régiójába” – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója. – „Budapesti útvonalhálózatunkat Tel-Aviv, Kijev és Dubai úti célokkal bővítettük, hogy Magyarország élni tudjon az egyre nagyobb potenciállal rendelkező, keleti piacokról érkező turizmus kínálta lehetőségekkel. Az új Budapest-Baku útvonal indításának is ez a célja. 17 990 forinttól kezdődő hihetetlenül alacsony áraink vonzó célponttá és európai kapuvá teszik Magyarországot az azeri utazók számára. A közvetlen légi útvonal továbbá elősegíti a két ország közötti gazdasági és kulturális kapcsolatok fejlődését is” – tette hozzá Váradi József.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„Keleti Nyitás nevet viselő külgazdasági stratégiánk újabb sikerpontjához érkeztünk el a mai napon. Magyarország érdeke, hogy minél szorosabbra fűzze gazdasági együttműködését Azerbajdzsánnal. Ebben a tekintetben rendkívül fontos lépés a két ország közötti közvetlen légi összeköttetés megteremtése, melynek nyomán az üzleti és turisztikai forgalom jelentős bővülésére számítunk”– mondta Szijjártó Péter, külügyi és külgazdasági államtitkár.


Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkárának tájékoztatója. (AIRportal.hu Video)

„Azerbajdzsán és Magyarország szoros kapcsolatokat ápol egymással, amit ez a fontos bejelentés is jól példáz. A két ország viszonya kölcsönös tiszteleten, bizalmon és barátságon alapul” – mondta Niyazi Safarov, Azerbajdzsán gazdaságfejlesztésért felelős miniszterhelyettese. – „A Baku és Budapest közötti közvetlen légi összeköttetés nagyon fontos szerepet játszik majd az Azerbajdzsán és Magyarország közötti kapcsolatok további bővítésében a politika, a gazdaság, a kereskedelem és a turizmus területén egyaránt. Az új útvonal összeköttetést teremt a két ország üzleti szereplői között, növeli az áru- és utasforgalmat, és biztosítja a piaci versenyképességet.”

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!