Szeptember 24-én startol az első járat Bakuból az Egyesült Államok nyüzsgő metropoliszába, New Yorkba. Az azeri légitársaság a flottája legnagyobb gépét, a négy-hajtóműves Airbus A340-500-asait jelölte ki a feladatra.

Az új desztinációra hetente kétszer, szerdán és szombaton indít járatot a légitársaság, amely New York három repülőtere közül a legnagyobbra, a John F. Kennedy nemzetközi repülőtérre fog közlekedni.

A bakui Heydar Aliyev nemzetközi repülőtérről 6:00-kor indul az Airbus A340-es, mely menetrend szerint 9:30-kor érkezik a JFK repülőtérre. A visszajárat rövid pihenő után ugyanazon a napon 11:30-kor startol, ami másnap 8:00-kor landol a bakui reptéren – helyi idők kerültek feltüntetésre.

A légitársaságnak jelenleg kettő darab A340-500-as szolgál a flottájában, melyek kétosztályos elrendezésben 237 utast tudnak a fedélzetükre venni, ebből 36-an a nagyobb komfortot biztosító üzleti osztályon foglalhatnak helyet. A fuvarozó rendelkezik egy A340-600-as típussal is, de az a gép VIP konfigurációban van berendezve Azerbajdzsán vezető politikusai számára.

A nemzeti légitársaság gépparkja az Airbus, a Boeing és az Embraer típusaiból áll, a keskenytörzsűek az Airbus népszerű A320-as családjából származnak, melyhez a regionális utakra beállított Embraer E170 és E190-esek csatlakoznak. A Boeing a szintén keskenytörzsű, ám közép-hatótávolságú 757-200-assal és a szélestörzsű, hosszú utakra is beállítható 767-esekkel képviselteti magát. Az amerikai gyártású gépekhez hamarosan csatlakoznak a légitársaság igényei szerint készülő 787-8 Dreamlinerek is melyekből két darabot rendelt az Azerbaijan Airlines.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!