Nyolc felfegyverzett rabló autókkal törte át a brüsszeli reptér kerítését hétfő este és sajtóinformációk szerint 10 kg gyémántot zsákmányoltak a Swiss Fokker 100-asáról. A brüsszeli repülőtér hivatalosan is megerősítette azokat a helyi lapértesüléseket, melyek szerint hétfő este fegyveres rablás történt a repülőtér területén.

Nem sokkal este 8 óra előtt két autó áttörve a reptér kerítését bejutott a repülőtér területére és a Swiss, svájci légitársaság járatának fedélzetéről értékes árut tulajdonított el.

Az elkövetők a behatoláskor áttört kerítésen keresztül hagyták el a repülőtér területét.

A rablás során – amely összesen körülbelül 10 percig tartott – lövés nem dördült el és nem sérült meg senki.

Lapértesülések szerint a rablást nyolc, automata fegyverekkel felszerelt férfi hajtotta végre, akik két autóval törtek be a repülőtér területére. A repülőgépről a Brinks biztonsági cég szállítmányát rabolták el, amely a sajtóinformációk szerint 10 kg gyémántot tartalmazott. A zsákmány becsült értéke a legfrissebb információk szerint 50 millió dollár, a korábbi híradások 350 millió eurós értékről szóltak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A kiégett Vito. Fotó: VRT, nos.nl

Egyes értesülések szerint a rablók két Audi A8-as személygépkocsival követték el a rablást, más források szerint a hatóságok a rablást követően egy kiégett Mercedes Vito-t találtak a repülőtértől nem messze elhelyezkedő Zellik város közelében.

A kiégett minibuszt feltehetően az elkövetők használtak a meneküléshez.

A rablásban érintett járat járat a Swiss Brüsszel – Zürich járata volt (LX789), amelyet a Helvetic Airways HB-JVE lajstromjelű Fokker 100-as repülőgépe teljesített. A járatot törölték.

A helyi rendőrség és a repülőtéri rendőrség megkezdte az eset vizsgálatát. Az esemény a repülőtér légiforgalmában nem okozott fennakadásokat – áll a brüsszeli repülőtér közleményében. A belga hatóságok kedden délelőtt 11 órakor tartanak sajtótájékoztatót az ügyről.

Frissítve: 2013. február 19. 09:55

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!