A bukaresti bázisú légitársaság áprilisi indulása után rögtön pénzügyi gondokkal küzdött a helyi sajtó szerint, ám most az összes járata törlésére kényszerült. A bérelt McDonnell Douglas MD-83-as repülőgépekkel üzemelő cég eredetileg a román főváros Henri Coandă-ról elnevezett repülőterével, valamint Temesvár légikikötőjével kötötte volna össze a legnépszerűbb nyári desztinációkat Európán belül. A nehézkes működést most úgy néz ki, hogy csőd követi.

A fuvarozó a szintén román, Ten Airways nevű cégtől bérelte azt a kettő darab utasszállítót, melyek a YR-OTH, valamint a YR-OTY regisztrációt kapták.

A YR-OTH lajstromjelű MD-83-as felszállás közben a korfui Ionnais Kapodistrias repülőtéren.(Fotó: Rimóczi Roland - AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A YR-OTH lajstromjelű MD-83-as felszállás közben a korfui Ionnais Kapodistrias repülőtéren.
(Fotó: Rimóczi Roland – AIRportal.hu)


A vállalat a tavaszi indulást követően már június közepén jelezte, hogy a tervezett járatok 65%-kát az alacsony kereslet miatt nem indítják el. Ezek közé tartozott például a Bukarest – Antalya, Milánó és Palermo viszonylat, de Temesvárról sem szállt fel az összes, korábban meghirdetett járat.

A Ch-Aviation úgy értesült, hogy a légitársaság nem volt képes megoldást és egyben fedezetet találni arra, hogy a földön ragadt utasokat bármilyen módon kárpótolni tudja, így döntöttek a működés – egyelőre ideiglenes – felfüggesztése mellett.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!