A ch-aviation a start-up légitársaság közleményére hivatkozva adta hírül, hogy visszavonulót fújt az újraalakuló Pan American Airways. A vállalat vezetősége május 9-ei dátummal döntött az összes folyamatban lévő feladat leállításáról, amit az engedélyeztetési feltételek teljesítésének nehézségével indokoltak.

Még áprilisban számoltunk be arról a kezdeményezésről, amelynek keretében a nagyhírű légitársaság feltámasztását kívánták megvalósítani az Egyesült Államokban. Az új Pan American Airways Boeing 737-800 repülőgépekkel kezdte volna meg működését a nyár folyamán. A légifuvarozó a légiközlekedés fénykorában megszokott minőségű szolgáltatást ígért leendő utasainak, valamint a munkaerő-felvétel is elkezdődött április második hetében.

Nem ez lett volna az első alkalom a Pan Am reinkarnációjára, hiszen a 90-es években és a 2000-es évek közepén is próbálkoztak a legendás légivállalat feltámasztásával, azonban minden eddigi kísérlet pár év alatt megbukott.

A látványtervet már hónapokkal ezelőtt közzétette a vállalkozás, így festett volna a feltámasztott Pan American Airways Boeing 737-800-asa. (Fotó: Pan American Airways Global USA - Facebook) | © AIRportal.hu

A látványtervet már hónapokkal ezelőtt közzétette a vállalkozás, így festett volna a feltámasztott Pan American Airways Boeing 737-800-asa. (Fotó: Pan American Airways Global USA – Facebook)

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!