A hongkongi Cathay Pacific 2013. december 9-én mutatta be legújabb „Spirit Of Hong Kong” fantázianevű festést viselő Boeing 777-300ER repülőgépét. A különleges külsővel a fuvarozó saját, azonos nevű kampányát kívánja népszerűsíteni.

Az avató ünnepségen mintegy 200 meghívott vendég vett részt, melyek között megtalálható volt Carrie Lam, a hongkongi kormány főtitkára is. Ezen kívül természetesen jelen voltak a verseny nyertesei, valamint azok hozzátartozói és barátaik.

A speciális festés a légitársaság által kezdeményezett megmérettetés 110 nyertesének sziluettjét ábrázolja a zöld, Hong Kong épületeinek kontúrjaival tarkított alapon.


A kezdeményezés alapötlete az volt, hogy a Cathay Pacific támogassa a hongkongi kormány által létrehozott „Hong Kong – a Mi otthonunk” kampányt. Így a versenyre benevező személyektől azt kérték, hogy a lehető legkreatívabb módon tükrözzék vissza a város hangulatát.

A légitársaságnak nem ez az első ilyen festésű repülőgépe, történelme során már egy-egy darab Boeing 747-200, valamint Boeing 747-400-as típusú utasszállítót is befestett, ám ezen gépeket már kivonták a flottából.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A most befestett triplahetes két altípusából összesen 50 darabot üzemeltet a Cathay Pacific, a 137 gépes flottájának a gerincét alkotja. Az impozáns festésű repülőgép már a bemutató napján szolgálatba állt, hogy Hong Kong városát népszerűsítse.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!