Az Aer Lingus 2014. december 2-án egy különleges vendéget üdvözölhetett egyik gépének fedélzetén. Az utas egy korábban bajba jutott álcserepesteknős volt, melyet az ír nemzeti légitársaság juttatott vissza eredeti élőhelyére, Spanyolországba.

Az otthonától több száz kilométeres távolságra elkóborló teknőst még 2013 novemberében találták meg az írországi Quilty város tengerpartján, ahonnan Galway-be szállították, ahol az ország nemzeti akvárium-létesítménye működik.

Az állatot Leona névre keresztelték, aki egy év alatt teljesen visszanyerte erejét, úgyhogy a szakemberek döntése értelmében a teknőst vissza kellett szállítani az igazi élőhelyére.

A projekthez ekkor társult az Aer Lingus, amely egy különleges szállítódobozban feltette Leonát a társaság Dublin és Las Palmas között közlekedő járatának turistaosztályára, ahol egyből két ülést is elfoglalhatott.

A teknőst az állatkert orvosa is elkísérte, aki az utazás során gondoskodott a hüllőről, aki a természetbe való visszaengedést követően egy műholdas nyomkövetőt fog kapni, amelynek segítségével figyelemmel tudják kísérni az állatorvosok.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!