Az amerikai repülőgépgyár azon munkálkodik, hogy minél gyorsabban egy delegációt küldjön Kuvaitba annak érdekében, hogy a küldöttség tagjai meggyőzzék a Kuwait Airways-t arról, hogy a flotta megújítási programjának keretein belül ne csak az európai rivális Airbus repülőgépeit vásárolja, hanem a legújabb Boeing modellekből is rendeljen.

A Ch-Aviaton hírportál információi szerint a légi fuvarozó már rendelkezik egy 3 milliárd dolláros szerződéssel, melyet az Airbus céggel írt alá, és összesen 15 darab A350-es, valamint 20 darab keskenytörzsű gépről szól, az opcionális vásárlási jogokat is beleértve.

A megrendelt példányokat 2019-ig kell leszállítania a gyárnak, habár a helyi sajtó szerint a légitársaság még mindig csak tárgyalás szinten áll az Airbussal. A hírek szerint John Kerry, az USA külügyminiszterének kuvaiti látogatását követően a Boeing-el is megkezdték az egyeztetéseket a légitársaság képviselői.

A flotta frissítéséről szóló tárgyalások egyébként egy időben zajlanak a társaság privatizációs eljárásával. A kuvaiti kormány mindössze 20%-os részesedést szeretne megtartani, míg 5%-ot a cég dolgozói kapnának. 35%-os részt ajánlanak fel külföldi, és helyi befektetőknek egyaránt, míg a maradék 40%-ot a Kuvaiti lakosság tarthatná magánkézben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!