Július 16-án, kedden a kora reggeli órákban egy engedély nélkül repülő, légialkalmassági bizonyítvánnyal nem rendelkező Antonov An-2-es csapódott egy lakóházba az Csecsenföldön.

A balesetről elsőként a KP.ru orosz híroldal számolt be, eszerint az RA-3098K lajstromot viselő gépet mezőgazdasági célokra használták, és a balesetkor csak a 66 éves pilóta tartózkodott a fedélzeten.

A becsapódásnak a holland Scramble Magazin beszámolója szerint volt előzménye, a repülési terv és engedélyek, valamint légialkalmassági bizonyítvány nélkül repülő gép olyan alacsonyan repült, hogy több villanyvezetéket is elszakított, ezt követően vált irányíthatatlanná, és csapódott a Novoschedrinskaya községben álló házba.

A pilóta töréseket és fejsérülést szenvedett. A házban tartózkodó két nő és egy (más információk szerint kettő) gyermek pedig könnyebb sérüléseket szenvedett, de mindenki túlélte a balesetet. Emellett három környező településen is megszakadt az áramszolgáltatás.

A becsapódás letarolta a lakóépület egy részét, a tetőszerkezet is megrongálódott, emiatt az lakhatatlanná vált, és valószínűleg a gép sem állítható helyre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!