Nemzetközi listákon is előkelő helyen szerepel a budapesti karácsonyi vásár, de Európa más városai is magas színvonalú rendezvényekkel készülnek az ünnepekre.

Összegyűjtöttük, hova érdemes ellátogatni egy kis karácsonyi hangulatért.

Prága

A cseh főváros karácsonyi vására évről-évre a legszebbek között kap helyet Európában, amihez többek között hozzájárul a hatalmas karácsonyfa, a finom forralt bor és a hangulatos kis fabódék, ahol a helyi kézműves termékeket lehet megvásárolni. Ráadásul mi lehetne gyönyörűbb az ünnepek alatt, mint a feldíszített Óvárosi tér, ami a Tyn templom tornyaival a háttérben igazán lenyűgöző látványt nyújt.

Prágába ráadásul nem csak kocsival vagy vonattal lehet könnyen és olcsón eljutni, a Ryanair és a Czech Airlines is indít járatokat Budapestről.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Facebook

Brüsszel

Brüsszel főtere karácsony előtt igazi ünnepi forgataggá válik. Több mint kétszáz helyi árus viszi ilyenkor a portékáját az utcára, és a kézműves termékek mellett olyan finomságokat talál itt a látogató, mint a híres belga waffel és az ikonikus belga csoki. Ilyenkor nem csak karácsonyfa kap helyet a téren, de egy korcsolyapálya és egy komplett vidámpark is, óriáskerékkel. Érdemes felkeresni a királyi palotát is, ahol fényekkel és zenei játékokkal várják az ünnepeket.

A belga fővárosba napi több járat is indul Budapestről, a Wizz Air, a Ryanair és a Brussels Airlines is jár ide, igaz a low-cost cégek a várostól távolabb eső Charleroira.

Forrás: Facebook

Manchester

Tavaly a machesteri karácsonyi vásárt választották az Egyesült Királyság legjobbjának, sőt, az Istagramon is az egyik legnagyobb kedvenc volt. Alig 20 éve kezdtek a városban vásárt rendezni, ehhez képest mára már tíz különböző helyszínen találkozhatunk a helyi kézművesek termékeivel, a forralt borral és helyi finomságokkal. Az egyik közönség kedvenc pedig biztosan az Albert téren található hatalmas, világító Mikulás.

Manchesterbe többek között a Ryanair, a Jet2 és az EasyJet indít közvetlen járatokat Budapestről.

Forrás: Facebook

Bázel

Svájc gyönyörű télen, Bázelben pedig minden évben gyönyörű karácsonyi vásárt rendeznek az ünnepek előtt. Az ország legnagyobb és legszebb vásárának tartják, mert ilyenkor szinte az egész város ünnepi fényekbe borul, ahol ráadásul lépten-nyomon gyönyörű régi épületekbe botlik az ember, így városnézésre is tökéletes programot nyújt ez az időszak.

Bázelbe Budapestről a Wizz Air és az EasyJet is indít közvetlen járatot.

Forrás: Facebook

Köln

Köln több csodálatos karácsonyi vásárral is büszkélkedhet az ünnepi időszak alatt, a legnagyobb ezek közül a főtéren, a katedrálisnál található. Érdemes azonban ellátogatni a kisebb terekre is, hiszen ilyenkor az egész várost elárasztják a hangulatos kis bódék, ahol a legjobb német perecek mellett természetesen a sült kolbász, a sör és a bor sem hiányozhat.

Kölnbe Budapestről a Eurowings légitársasággal juthatunk el közvetlenül.

Forrás: Facebook

Bécs

Az ünnepek közeledtével egész Bécs fényekbe borul, és szinte nincs olyan kisebb vagy nagyobb tér a városban, ahol ne lenne külön vásár. A magyarok körében nagyon népszerű az osztrák város, hiszen közel van – akár vonattal vagy busszal is néhány óra alatt elérhető, a forralt bor és a karácsonyi punch illata és íze még a hidegebb decemberi napokban is felmelegíti a testet.

Forrás: Facebook

Tallin

A világ egyik legelső városa volt Tallin, ahol nyilvánosan állítottak karácsonyfát nagyjából 600 évvel ezelőtt. Ez a hagyomány természetesen azóta is a kultúra része, sőt, mára egy gyönyörű karácsonyi vásár épült a fa köré. aki Észtország fővárosában tervezi a karácsonyi készülődést, öltözzön fel jól, mert a tél bizony gyakran kemény itt – ezen a helyben kapható, kézművesek által készített kabátok, sapkák és a forralt bor is tud segíteni.

Tallinba sajnos jelenleg nincs közvetlen járat Budapestről, legegyszerűbben az AirBaltic illetve a LOT légitársaságokkal juthatunk el Észtországba egy-egy átszállással.

Forrás: Facebook
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!