Ma vette át első ATR 72-600 típusú regionális utasszállító repülőgépét az Air New Zealand. A típuspremier fényét tovább emeli, hogy a légitársaság különleges, fekete festéssel látta el első új generációs ATR-jét.

Az Air New Zealand immáron négy repülőgépe, egy keskenytörzsű Airbus A320-as, egy Boeing 777-es óriásgép, egy Beechcraft 1900D kisgép és egy regionális ATR 72-600-as viseli a légitársaság látványos fekete festését.

Az új-zélandi légitársaság régóta szponzora az All Blacks rögbi csapatnak és ennek apropóján jött az ötlet, hogy egy-egy repülőgépük festését a játékosok fekete mezének dizájnjához igazítják.

A 2011 októberében aláírt megrendelési szerződés értelmében a flotta összesen 7 darab ATR 72-600-as típussal fog rendelkezni. A gépek szállítását 2016-ig bezárólag teljesíti az európai turboprop gyártó, amely igény esetén további 5 géppel áll a légitársaság rendelkezésére – ennyi opciós foglalást tartalmaz ugyanis a tavaly ősszel aláírt megállapodás.

A különleges fekete festést viselő ATR ZK-MVA lajstrommal várhatóan november elején áll szolgálatba az Air New Zealand Christchurch és Wellington közötti útvonalán.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Egy Airbus A320-as és egy szélestörzsű Boeing 777-300-as, valamint egy kis turboprop után egy nagyobb turboprop is megkapta a látványos “All Blacks” festést (Fotó: ATR)


A vállalatnál korántsem ismeretlenek az ATR típusai: a regionális járatokat repülő leánycég, a Mount Cook 11 darab előző generációs 72-500-assal rendelkezik. Az első ATR-t, egy 72-200-ast pedig csaknem 20 éve, 1994-ben állította forgalomba a szigetország nemzeti légitársasága.

Az új gépek az Air New Zealand belföldi útvonalhálózatának tovább fejlesztésében, valamint meglévő járatainak igény szerinti sűrítésében lesznek nagy segítségre.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!