Újabb kényszerleszállást kellett végrehajtani egy Boeing 787 Dreamliner-rel szerdán, méghozzá Japánban. Az eset következményeképp a két Dreamlinert üzemeltető japán légitársaság, az ANA és a Japan Airlines is leállította repülőgépeittette közzé a CNN.

Az All Nippon Airways Ube-Tokió járatának pilótái két vészjelzést észleltek a pilótafülkében, melyek közül az egyik szokatlan akkumulátor működésre utalt, míg a második vészjelzés a repülőgép elülső elektromos egységében jelzett füstöt. Ezután a személyzet égett szagra lett figyelmes a kabinban, ezután döntöttek a kényszerleszállásról, melyet a legénység a japán Takamatsu repülőterén hajtott végre.

A kényszerleszállást végrehajtott gép mellett azonnal megjelentek a sürgősségi járművek, az evakuálást a lehető leghamarabb elvégezték. Az ANA légitársaság szóvivője elmondta, csupán néhány kisebb sérülést jelentettek az utasoknál, egy utas viszont hátfájásra panaszkodott ezért őt kórházba szállították.


Forrás: Russia Today’s YouTube Channel

Az MTI információi szerint a japán közlekedési minisztérium súlyos incidensnek nevezte az esetet, a két nagy japán légitársaság, az ANA és a Japan Airlines (JAL) pedig közölték, hogy a sorozatos hibák miatt a gépek átvizsgálásáig időlegesen kivonják a forgalomból 787-eseiket. Az ANA tájékoztatása szerint a biztonsági vizsgálat után csütörtökön már újra repülhetnek a gépek.

A Boeing 787 Dreamliner utasszállító biztonságosságával kapcsolatban az elmúlt napokban az amerikai és a japán közlekedési minisztérium is vizsgálatot indított, miután a géptípussal a múlt héten négy kisebb váratlan esemény történt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Múlt hétfőn Bostonban elektromos tűz ütött ki a JAL egyik gépén, másnap ugyanott, ugyanannak a légitársaságnak egy másik Boeing 787-esénél észleltek üzemanyag-szivárgást. Pénteken Japánban az ANA egyik ilyen típusú repülőjének egyik generátoránál olajszivárgást vettek észre, egy másik esetében pedig a pilótafülke szélvédője repedt meg (az öt üvegréteg közül egy sérült meg).

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!