Beszüntette működését az Air Zimbabwe miután a komoly financiális gondokkal küzdő afrikai légicégnek nem sikerült megoldást találnia problémáira – tudta meg hírügynökségi forrásokból az ATW Online.

A légitársaság vezérigazgatója, Innocent Mavhunga az Air Transport World érdeklődésére megerősítette a hírt miszerint a légitársaság nem üzemel tovább. Minden repülőgépük a földön van és járataikat felfüggesztették.

Mint arról az AIRportal is hírt adott, 2011 decemberében a légitársaság felgyülemlett tartozásai következtében a londoni Gatwick repülőtéren lefoglalásra került a vállalat egyik szélestörzsű Boeing 767-200ER típusú utasszállító repülőgépe. Az afrikai légitársaság mintegy 1.5 millió dollárral tartozott az egyik amerikai alkatrész szolgáltatónak, amely, hogy viszontlássa pénzét kénytelen volt a brit hatóságokkal együttműködve a repülőgép lefoglalását kérelmezni. Az Air Zimbabwe be is szüntette londoni járatait, sőt egy ideje már Dél-Afrikába sem repültek, mivel a szomszédos országban is igen tetemes adósságaik halmozódtak fel.

A 9 repülőgépes flottával rendelkező légitársaság angol nyelvű honlapján egyelőre semmilyen információt nem közöltek a működés beszüntetéséről. Weboldalukon csupán annyi szerepel, hogy 2012. február 20-tól indították újra belföldi járataikat.

Az 1967-ben alapított Air Zimbabwe a Zimbabwei Köztársaság nemzeti légitársaságaként működött. A vállalat tulajdonosa a zimbabwei állam. Központja az ország fővárosában, Hararében található.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!