Leálltak hétfőn az orosz KrasAir légitársaság járatai, a gépek kizárólag Moszkvába és Norilszkba repülnek – jelentette be a vállalat szóvivője, Ljudmila Ganzsurova.

Ganzsurova szerint a moszkvai járat idejében elindult, de Noriszkba induló járatok hétfőn szokásosan nincsenek, így más napokon indulnak oda a gépek. A sarkkörön túli Norilszk légikikötőjében péntek óta vesztegel három repülőgép, a vállalat adósságai miatt az üzemanyag-ellátók nem hajlandók feltölteni őket.

A KrasAir és a Domodedovskie Avialinii légitársaság működési engedélye kedden, október 28-án lejár. Az orosz légiforgalmi főhatóság, a Rosaviacia korábban úgy döntött, hogy egy hónapra meghosszabbítja az engedélyüket, hogy el tudják indítani a menetrendszerinti járatokat. A téli repülési program végrehajtását várhatóan a moszkvai városi önkormányzat tulajdonában lévő Atlant-Sojuz légitársaság vállalja át, a későbbiekben pedig a moszkvai városi önkormányzat égisze alatt létrehozandó Avialinii Rossii veszi át.

A pénzügyi gondok miatt a KrasAir, illetve az AiRUnion szövetséghez tartozó többi légitársaságnál augusztusban kezdtek tömegesen késni a járatok. Az AiRUnion fő részvényese Borisz Abramovics, aki az AirBridge Zrt. 49 százalékának tulajdonosaként közvetve a Malév résztulajdonosa is.

Forrás: Menedzsment Fórum

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!