A Qatar Airways az Airbus A300-600F gépeinek a lecserélésére készül. A gépeket újabb, Airbus A330-200F gépek váltják majd, amelyeket a BOC Aviation-tól lízingel majd a cég – írja cikkében a Flightglobal.

A dohai légitársaság cargo üzletága jelenleg négy darab Boeing 777F és három darab A300-600F repülőgépet üzemeltet.

A Qatar Airways vezérigazgatója Akbar Al Baker a Flightglobalnak elmondta, hogy a légitársaság A330-200F repülőgépek beszerzése mellett döntött, hogy kivonhassa a három darab A300-600F repülőgépét. „A repülőgépeket hamarosan átveszi a légitársaság, az első gép már a festőhangárban van” – tette hozzá Al Baker és megerősítette, hogy a gépeket a BOC Aviation-tól lízingelik majd.

A Qatar Airways a három darab lízingelt A330F mellett új és utasszállítókból átalakított cargo A330-as gépek beszerzéséről is tárgyal. A légitársaság hosszú idő óta folytat tárgyalásokat az Airbus és az EADS repülőgép-átalakító részlegével, az EFW-vel arról, hogy az A330-200 és -300 utasszállító flottáját teherszállítóvá alakíttassa át, azonban eddig nem sikerült egyezségre jutniuk.

A most átvételre kerülő három darab A330-200F repülőgépet eredetileg a kínai HNA csoport vette volna lízingbe. Az első gép átadásra történő felkészítése már folyamatban van Toulouse-ban, amelyet a másik kettő 2013. elején követ majd, így a klasszikus A300F gépek napjai meg vannak számlálva.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Qatar Cargo A300F gépek Ferihegyen

A Qatar Cargo A300F repülőgépei rendszeres vendégek Ferihegyen. 2012. július eleje óta hetente általában kétszer, péntek hajnalban és szombat este érkeznek a klasszikus szélestörzsű Airbusok Budapestre.

Az AIRportal.hu információi szerint az A300F repülőgépek nagyjavítása idén fejeződött be. Rendkívül érdekes, hogy a bár öreg, de frissen szervizelt Airbus 300-asokat ilyen hirtelen kivonja a légitársaság.

A Qatar Airways Cargo Airbus A300F repülőgépe Ferihegyen. Fotó: Samu Ádám / AIRportal.hu

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!