Megérkezett a Jet2 első leeds-i járata, melyet a légitársaság frissen átvett, Budapest névre keresztelt Boeing 737-ese teljesített.

Az első járatot a vállalat flottájához frissen, idén március 16-án csatlakozott Boeing 737-36Q típusú repülőgép teljesítette. A G-GDFG lajstromjelet viselő keskenytörzsű Boeing 737-est Budapest névre keresztelték. A Jet2 külön figyelmessége, hogy a nyitójáratra épp ezt a repülőgépet küldte.

Az angol low-cost légitársaság repülőgépe 12:12-kor landolt a budapesti Liszt Ferenc repülőtér 31L futópályáján, majd az 1-es terminál 108-as állóhelyére érkezett. Az ilyenkor szokásos vízsugaras köszöntés – vélhetőleg időjárási okok miatt – a mai napon elmaradt, ugyanis a 431-es járat rendkívül erős szélben érkezett.

A Budapest Airport a szeszélyes időjárás ellenére is a megszokott figyelemmel és kedvességgel köszöntötte az új járatot. Az első járatot Kam Jandu légiközlekedési igazgató fogadta. A Budapest Airport különleges járatköszöntő tortáját a Boeing 737-es kapitánya és egyik légiutas-kísérője vette át. Az utasok pedig miközben kiszálltak a repülőgépből egy kis édességet kaptak ajándékba a repülőtér hostesseitől.

A mai naptól kezdve heti kétszer, csütörtökönként és vasárnaponként üzemelnek a Jet2 Leeds és Budapest közötti járatai. A légitársaság ezidáig Manchesterbe és Edinburghbe üzemeltetett járatokat a Liszt Ferenc repülőtér 1-es termináljáról, ehhez csatlakozik most a leedsi desztináció.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Jet2 flottájában a Boeing gyár háromféle repülőgéptípusa teljesít szolgálatot. 24 darab Boeing 737-300-as „Classic”, 3 darab wingletekkel szerelt Boeing 737-800NG és 12 darab Boeing 757-200-as.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!