A Lufthansa Technik közleményében jelentette be, hogy legújabb tervei szerint 650 dolgozóját kénytelen elbocsátani, ezzel próbálva csökkenteni a vállalat kiadásait – írja cikkében az ATW Online szakmai hírportál.

A Lufthansa csoport átszervezési programja, a SCORE szerint körülbelül 1,5 milliárd eurós megtakarítást kell, hogy elérjen 2014 végéig a cég.

A legtöbb dolgozót érintő leépítésre a cég legnagyobb, 8000 főt foglalkoztató hamburgi bázisán kell számítani. Innen az előzetes tervek szerint 400 alkalmazottat fog elküldeni a vállalat.

Az ATW online cikke nem tért ki arra, hogy a Lufthansa Technik Budapestet fogja-e érinteni az átszervezés és ha igen, milyen mértékben.

A SCORE programnak köszönhetően a hajtómű felújítások, valamint szervizelések költsége 20%-kal fog csökkenni.

August Wilhelm Henningsen, a Lufthansa Technik vezetője szerint a cég már rengeteg fontos befektetést kezdeményezett a termelés, illetve a vizsgálati folyamatok egyszerűsítésére, és a költségek minimalizálására, azonban most inkább az adminisztrációs rendszerre fognak koncentrálni. Így, 2015-ig centralizálni fogják a különféle anyagbeszerzések, illetve eladások lebonyolítását.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Henningsen hozzátette, hogy a cég korai nyugdíjba vonulási lehetőséget biztosít a dolgozók egy részének, akár önkéntes alapon is, valamint a cégtől kilépő alkalmazottaknak végkielégítést is fizetnek.

A Lufthansa Technik, és leányvállalatai összesen 13,070 embert foglalkoztatnak Németország legnagyobb városaiban, úgy mint Hamburg, Frankfurt, München, és Berlin.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!