Kép - AIRportal.hu Budapest Ferihegy Airport (BUD/LHBP)

NKH-LH által auditált

LÉGIUTAS-KÍSÉRŐ ALAPKÉPZÉST
indít a

EUROPE CREW ACADEMY

A képzésről általában
A légiutas-kísérő képzés tematikája az európai szabványoknak megfelelően került kialakításra. Az órarend alkalmazkodik a napközben tanulók vagy munkahelyi feladataikat ellátó jelöltek időbeosztásához, ezért délutánonként és szombat délelőtt tartja képzéseit a budapesti székhelyű Europe Crew Academy. A frissen érettségizettek és a nyári időszakot tanulással kitölteni szándékozó érdeklődők számára nyári, intenzív kurzust is hirdet a cég.

Miért érdemes ezt a képzési formát választani?
A sikeres házi vizsgát tett hallgatókat a képzési intézmény vizsgára jelenti a Légügyi Hatósághoz. Az itt is sikeresen teljesített vizsga után, az NKH-LH légiutas-kísérő jogosítást (Attestation) állít ki, mely elsősorban európai légitársaságoknál történő munkavégzésre jogosít. A Europe Crew Academy oktatói, tananyaga és elméleti képzési helyszíne az NKH-LH által auditált. A gyakorlati képzés helyszíne a WizzAir repülőtéri bázisán kialakított Airbus A320 mock-up.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Miből áll a tanfolyam?
A légiutas-kísérő alapképzés időtartama 120 óra. Az elméleti képzés során a jelöltek megismerkednek többek között a légiutas-kísérő alapvető feladataival, a vészhelyzetek típusaival, azzal, hogy ilyen helyzeteket kialakulását, hogyan lehet megelőzni, esetleges kialakulásukkor hogyan kell reagálniuk, milyen egyéni és csoportban végzett feladatok hárulnak rájuk. A hallgatók részt vesznek kommunikációs és csoportos együttműködést fejlesztő tréningeken is. Ebben a képzésben az előbbieken felül még hét másik tantárgyat is tanulnak a légiutas-kísérő jelöltek. Elvárás az angol nyelv ismerete. A vizsga angol nyelven történik, a képzés nyelve azonban magyar, hogy olyan jelöltek is be tudjanak kapcsolódni a képzésbe, akik a tanfolyam ideje alatt fejlesztik nyelvismeretüket. A tanfolyam megkezdéséhez előzetes, repülőorvosi vizsgálaton történt részvétel szükséges.

A helyszín
A tanfolyam elméleti részét saját, minden, XXI. századi igényt kielégítő, Airbus A320 repülőgép belső (mock-up) beépítéssel is rendelkező, szaktantermében folytatja a Europe Crew Academy. A szaktanterem természetesen légkondicionált és a hallgatók által szabadon használható, wifi-vel rendelkezik. Utóbbira azért is van szükség, mert a gyakorló és házi vizsgák interneten keresztül, a hallgatók saját informatikai eszközeinek beiktatásával történik. A képzési intézmény minden olyan fedélzeten használatos, beépített és hordozható, biztonsági és utas-kiszolgálási eszközzel rendelkezik, mely támogatja az elméleti képzés hatékonyságát.

A következő tanfolyamok indulási dátumai:

  • 2016.09.20. Normál tanfolyam (kedd, csütörtök délután és szombati napokon van oktatás)

Cím
1143, Budapest, Gizella út 42-44.
A gyakorlati képzés helyszíne a WizzAir, Airbus A320-as mock-up, valamint a Vilmos Endre Sportcentrum uszodája.

Információk
A Europe Crew Academy információs napokat is tart. Ezekről a cég honlapján http://www.europecrewacademy.com és Facebook-oldalán ad rendszeres tájékoztatást. A következő nyílt nap 2016. augusztus 24-én 14 órakor lesz!

A képzésekre jelentkezni az info@europecrewacademy.com e-mail címen lehet.

Kép - AIRportal.hu Budapest Ferihegy Airport (BUD/LHBP)

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!