Legkorábban szombaton nyithatják meg újra a forgalom előtt a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőteret, ahol az előző napon kettős robbantást hajtottak végre – közölte szerda este a légikikötőt üzemeltető vállalat szóvivője.

“Egyelőre nem tudjuk megmondani, hogy szombaton újraindulnak-e a kereskedelmi járatok” – mondta sajtótájékoztatóján Anke Fransen.

Hozzátette, a légitársaságoknak addig alternatív megoldásokat kell választaniuk.

Arnaud Feist, a vállalat igazgatója délután még mindössze arról számolt be, hogy csütörtökön zárva marad a zaventemi repülőtér.

A kedd reggeli terrortámadások után lezárták a füstölgő, helyenként rommá zúzott repülőteret és az oda vezetők utakat, valamint törölték az összes járatot. A merényletek miatt a belga fővárosba tartó repülőgépeket Amszterdamba, Liége-be és más városok repülőtereire irányították át.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A merénylet miatt az utasszállító és a cargo járatok sem közlekedtek, a repülőteret kedden esete csak annyi időre nyitották meg, hogy a külföldi légitársaságok – utasok nélkül – át tudják repülni más repülőterekre, vagy a saját bázisaikra a Brüsszelben rekedt repülőgépeiket.

Budapestre csütörtökön 14:30-kor érkezik a Brussels Airlines járata Liége-ből, a holland és német határhoz közeli vidéki repülőtérről. A korábbi hírek szerint az áruszállító járatok már korábban újraindultak volna, azonban egyelőre a cargo légitársaságok Brüsszelbe tartó repülőgépei is a környező reptereken szálltak le.

Előzmény Öngyilkos robbantás a brüsszeli Zaventem repülőtéren

Kettős robbanás történt kedd reggel 8 órakor a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren. A repülőteret lezárták, a vonatközlekedést pedig felfüggesztették a környéken. Az érkező légijáratokat más repülőterekre irányítják át, a terminálokat kiürítették. A VRT belga közszolgálati televízió értesülése szerint öngyilkos robbantás történt és később találtak egy harmadik pokolgépet is a repülőtéren. Részletek…

A két helyszínen végrehajtott keddi brüsszeli terrortámadásokban a legfrissebb összesítések szerint legalább harmincegy ember életét vesztette, és nagyjából kétszázhatvanan megsebesültek.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!