A British Airways új, csoportos beszállítási rendszert vezet be december 12-ével az összes járatán, a Daily Mail szerint így az utasok a jegyár alapján szállhatnak majd be: a legolcsóbb jeggyel utazók foglalhatnak helyet utolsóként.

Úgy tűnik, a British Airways-zel kapcsolatban mostanában csak furcsa hírek tudnak napvilágot látni. A hosszútávú járatokon a fedélzeti ellátás megvágása, aztán a többnapos leállást okozó informatikai rendszeri hiba, az ágyi poloskák által agyoncsipkedett utas után most itt a következő, legalább is érdekes hír: csoportos beszállítást vezet be a British Airways a járatokon december 12-étől.

A Daily Mail azt írta, az utasoknak a felvételi eljárás során csoportszámot adnak meg 1-től 5-ig, amelyet a jegyár alapján képeznek, ez a szám rákerül a beszállókártyára is. Az 1-es és 2-es csoportba a business osztályú utasok, valamint az Executive Club tagjai tartoznak. A prémium turista utasai a hármas, a normál turista utasai a 4-es kategóriába tartoznak majd, az ötös kategóriába a csak kézipoggyásszal utazók tartoznak.

Az új beszállási rendszerben a kisgyerekkel utazók, kerekesszékesek, vagy segítséget igénylők továbbra is elsőbbséget élveznek.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A British Airways megerősítette a hírt, szóvivőjük azt közölte a lappal, hogy folyamatosan vizsgálják az utasélmény javításának lehetőséget a repülőtereken is. Azt is írta, hogy ez a rendszer már számos légitársaságnál működik és bevált, mivel egyszerűsíti a beszállítást. Példaként említették az Iberiát, és a codeshare partner American Airlinest is.

A Daily Mail cikkében azt is megjegyezte, hogy a különféle intézkedéseknek köszönhetően a British Airways a Ryanairrel egy szintre kerülhet a Skytraxx-nél, három csillagot kaphat csak a légitársaság az ötből.

A British Airways a legutóbb nyilatkozott arról, hogy tisztában vannak az utasélményt csorbító legutóbbi intézkedéseikkel, tanultak belőle, és a jövőben tesznek azért, hogy ez a heléyzet megváltozzon.