Leminősítette Curacao és Saint-Martin repülőtereinek biztonsági besorlását az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA). A Légügyi Hivatal indoklása szerint a repülőterek nem teljesítik a Nemzetközi Polgári Repülési Szervezet (ICAO) által állított nemzetközi biztonsági normákat.

Az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) 2-es kategóriára minősítette le Curacao és Saint-Martin repülőtereinek biztonsági besorlását. Amíg ez a besorolás érvényes erről a két repülőtérről nem lehet új járatot létesíteni az Amerikai Egyesült Államokba, a meglévő járatok azonban továbbra is üzemelhetnek. Korábban mindkét ország a Holland Antillák része volt, amelynek révén az amerikai Légügyi Hivatal 1-es biztonsági kategória besorlását élvezték.


A KLM Royal Dutch Airlines Boeing 747-ese leszállás közben Saint-Martin szigetén (Fotó: Samu Ádám – Airliners.net)

A 2-es kategória minősítés azt jelenti, hogy az ország híján van olyan törvényeknek, vagy szabályozásoknak, hogy a nemzetközi elvárásoknak megfelelő minimumszinten ellenőrizni tudja a légitársaságokat, vagy légügyi hatósága egy, vagy több területen hiányosságban szenved, ilyen lehet a műszaki szakértelem, a megfelelően képzett személyzet, vagy nyilvántartási és vizsgálati módszerek hiányosságai.

Forrás: Federal Aviation Administration (2012. január 19.) / Fotó: Gombás Viktor

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!