Lengyel sajtóértesülések alapján a norvég low-cost cég körülbelül egy egyhónapos időszak erejéig a LOT egyik Boeing 787-es repülőgépét bérli majd, mely az üzemeléshez szükséges személyzettel és földi kiszolgálókkal együtt települ át a Norwegian koppenhágai bázisára.

A Boeing 787-es Dániából elsősorban a légitársaság transzatlanti viszonylatait fogja lebonyolítani, így minden bizonnyal október 27. és november 30. között a lengyel Dreamliner fog szolgálatot teljesíteni a Koppenhágából New Yorkba, Miamiba, vagy éppen Las Vegasba tartó járatokon – írja cikkében a lengyel Pasazer légiközlekedési hírportál.

Mint ismeretes, a LOT nem tudja gazdaságosan üzemeltetni a 6 darab Boeing 787-8 gépből álló szélestörzsű flottáját, így azok bérbeadása már korábban is szerepelt a vállalat tervei között.

Ezenfelül a típus hosszabb, 9-es verziójának vásárlásáról is letett a vezetőség, mivel a nemzeti légitársaság fejlődésének üteme messze elmaradt a vártaktól.

Az idén kiadott tájékoztatás alapján például a repülőgépek iránt a Turkish Airlines, valamint a Finnair is érdeklődött, de végül nem került sor a gépek kibérlésére. Akkor az SP-LRF lajstromjelű gépet emlegették mint alany, így elképzelhető, hogy Dániába is ez a gép fog majd áttelepülni,

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Jelenleg tehát úgy néz ki, hogy a Norwegian az amerikai hatóságok jóváhagyása után tovább szárnyalhat a piacon, hiszen az eddig 7 gépes Dreamliner flotta most egy hónapig kiegészül, sőt elképzelhető, hogy az ügyletből hosszútávú megállapodás is születhet, ha erről a partnerek úgy rendelkeznek.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!