Lengyelországban, Lublinban nyitja meg 21. bázisát a Wizz Air. A diszkont légitársaság egy új Airbus A320 típusú repülőgépet telepít a lengyel város repülőterére 2015. szeptember 14-én.

A Wizz Air egyik A320-as gépe. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A Wizz Air egyik A320-as gépe. (Fotó: AIRportal.hu)

A Wizz Air már most is üzemeltet járatokat Lublinba, amely a légitársaság hatodik bázisa lesz Lengyelországban.

Az új repülőgépnek köszönhetően hatra emelkedik a Lublinból elérhető útvonalak száma, az éves ülőhely-kapacitás pedig 115%-kal nő.

A légitársaság meggyőződése, hogy ez stimulálni fogja a helyi munkaerőpiacot a repülés és turizmus területén, a fogyasztók számára pedig több alacsony viteldíjú útvonal válik elérhetővé.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Wizz Air három új útvonalat üzemeltet majd lublini bázisáról Brüsszel Charleroi, Doncaster Sheffield és Glasgow repülőterekre szeptember 14-től, valamint megnöveli a járatsűrűséget már meglévő, népszerű útvonalain London Lutonba és Oslo Torpra.

A légitársaság bejelentette továbbá, hogy szeptember 15-től új útvonalat indít Wroclaw-ból Stockholm Skavstára és Poznanból Milánó Bergamóba, amelyet egész évben üzemeltet majd.

Az új útvonalakkal együtt a Wizz Air 113 útvonalat üzemeltet 7 lengyel repülőtérről 20 országba.

“2004-ben szállt fel az első WIZZ járat Lengyelországból, az azóta eltelt 11 évben elnyertük a lengyel utasok bizalmát és hűségét” – mondta Abrán György, a Wizz Air kereskedelmi igazgatója a lublini sajtótájékoztatón.

„Folyamatosan bővítettük lengyelországi tevékenységünket útvonalhálózatunk fejlesztésével és regionális repterek bevonásával. A mai bejelentés is bizonyítja a lengyel piac iránti elkötelezettségünket. Lublin nekünk köszönhetően került a légiközlekedés látóterébe 2012-ben, idén pedig ez lesz a hatodik lengyel repülőtér, ahol bázist nyitunk.

Az új bázis munkahelyeket teremt majd a Wizz Airnél és helyi partnereinknél, miközben újabb alacsony viteldíjú útvonalakat teszünk elérhetővé Lengyelországból. Reméljük, hamarosan a fedélzeten köszönthetjük új és visszatérő utasainkat, akik most már 113 útvonalon 48 izgalmas WIZZ desztinációt érhetnek el Lengyelországból” – tette hozzá Abrán György.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!