Lesodródott a burgaszi repülőtér 04-es jelű futópályájáról a leszállást követően a cseh Smartwings (Travel Service) légitársaság Airbus A320-as repülőgépe.

Az SX-ORG lajstromjelű Airbus A320-200 a cseh Smartwings légitársaság QS 1482-es számú járatát teljesítette Brnóból (Brünn) Burgaszba kedden reggel. A repülőgép fedélzetén 178-an utaztak.

A repülőgép a földet érést követően jobbra sodródott a nedves futópályán, majd letért róla és a pálya melletti füves területen állt meg, a futópálya küszöbétől körülbelül 1900 méterre. A repülőgép összes futóműve elhagyta a futópálya felületét.

A pilóták azt jelentették, hogy a leszállást követően problémát észleltek a repülőgép egyik hidraulikus rendszerénél, melynek következtében nem tudták kormányozni az A320-as orrfutóját.

A megállást követően az utasokat lépcsők segítségével szállították ki a repülőgépből, senki nem sérült meg.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Lesodródott a futópályáról a Smartwings A320-asa Burgaszban

Forrás: Керосин в кръвта – Facebook

Az eseményt követően a repülőteret lezárták és az érkező repülőgépeket Várnába irányították át, amíg az A320-ast el nem vontatták a helyszínről.

Az esemény időpontjában esős, záporos időjárás volt a repülőtéren.

A 16 és fél éves Airbus A320-as repülőgépet a görög Orange2fly légitársaságtól lízingeli a cseh Travel Service/Smartwings légitársaság.