Baleset érte az Asiana Airlines Airbus A320-as repülőgépét Hirosimában. A légitársaság OZ 162 számú járata a dél-koreai Szöulból tartott a japán nagyvárosba, Hirosimába 74 utassal és 8 fős személyzettel a fedélzetén.

Az Airbus A320-as körülbelül 300 méterrel a futópálya-küszöb előtt ért földet, a gép farokrésze a földnek csapódott (tailstrike), majd a repülőgép kicsúszott a futópályáról és csaknem 1500 méter csúszás után a megpördülve állt meg a futópálya melletti területen, a középvonaltól 145 méterre.

Egyes hírek szerint a repülőgép egy, a futópályaküszöbtől pár száz méterrel kijjebb található antennát is elsodort.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Sajtóértesülések szerint 27-en szenvedtek könnyebb sérüléseket a balesetben, más értesülések 23 sérültről szólnak, közülük egy ember sérült meg súlyosan.

A helyszínen készült fotók tanúsága szerint a repülőgép futóművei kiszakadtak a helyükről és az Airbus a hasán csúszva állt meg, a bal szárny és az egyes hajtómű is súlyosan megsérült. Az utasokat vészcsúszdákon menekítették ki a gépből.

Az eseményt követően a repülőteret lezárták. A baleset időpontjában nedves, párás időjárás volt a repülőtéren.

A HL7762 lajstromjelű, Airbus A320-232 típusú repülőgépet 2007-ben gyártották, azaz mintegy hét és fél éves. A 3244-es gyártási számú repülőgép 2007. októbere óta szolgál az Asiana Airlines flottájában.

Az Asiana Airlines legutóbb 2013. júliusában került a figyelem középpontjába, amikor a légitársaság egyik Boeing 777-es repülőgépe csapódott a futópálya előtti sziklás partfalnak San Francisco repülőterén. Az Asiana Airlines Szöulból San Francisco-ba tartó, 214-es járatát teljesítő, HL7742 lajstromú Boeing 777-200ER repülőgép leszállás közben súlyos balesetet szenvedett a San Francisco-i repülőtéren. A repülőgép fedélzetén 291 utas és 16 fős személyzet tartózkodott, a beleset következtében két utas veszítette életét. A vizsgálatok a pilóták hibáját állapították meg, melynek következtében a légitársaságot is elmarasztalták.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!