Letették a kecskeméti Magnus Aircraft új, texasi gyárának alapkövét, az építkezés májusban már be is fejeződik. A gyártás mellett képzőközpont funkciót is kap az épület.

A társaság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint texasi Fredericksburg Gillespie County repülőterén építenek fel egy kétezer négyzetméteres épületet, ebben kap helyet az új repülőgépgyártó, összeszerelő, karbantartó és kereskedelmi központ is. A beruházás mindegy 3 millió dollárba kerül, az épület átadása idén májusban várható.

A most elindított beruházás átadását követően ezen a helyen indul majd a Magnus Pilot Academy vészhelyzeti képző és oktató központ is.

A 2016 őszén 2,8 millió dollár összegű technológia transzfert végrehajtó Magnus Aircraft nemzetközi terjeszkedése ezzel újabb állomásához érkezett, hiszen a magyarországi fejlesztő és gyártóközpontját követően új földrészen is kiszolgálóbázist hoz létre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
A Magnus elektromos repülőgépe, az eFusion. (Fotó: Magnus Aircraft) | © AIRportal.hu

A Magnus elektromos repülőgépe, az eFusion. (Fotó: Magnus Aircraft)


A Fusion 212 típusú gépek amerikai engedélyeztetése is utolsó fázisához érkezett, így rövid időn belül a nagyközönség számára is elérhető lesz az alap műrepülésre, oktatásra, védelmi és ipari célokra kifejlesztett kétüléses sportrepülőgép. A 95-ös autóbenzinnel működő repülőgép elektromos testvére, az eFusion, a nyár elején érkezik majd az amerikai kontinensre.

A kecskeméti székhelyű gyártó korábban Kínában is terjeszkedett, egy kínai vegyesvállalatot hoztak létre, és több mint 30 millió eurós beruházásról döntöttek. Ennek keretében 2020-ig 1500 darab Fusion 212 típusú, robbanómotoros repülőgépet szerel össze és értékesít magyar licence alapján Kínában. A vegyesvállalat 2017-ben kezdi meg működését.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!