Lezárták a németországi Hannover repterét miután egy lengyel rendszámú autó délután háromnegyed négy előtt nem sokkal áttörtve az egyik portán illetéktelenül jutott be a reptér biztonsági területére.

Az autót már a repülőtér területén belül, a forgalmi előtéren sikerült megállítania a biztonságiaknak és a rendőrségnek, akik egyúttal el is fogták a huszonöt év körüli elkövetőt, akinek vérében a későbbi vizsgálatok során kokaint és tudamódosító amphetamin származékokat is találtak.

A gépjárművet ezt követően átkutatták a hatóságok, hogy megbizonyosodjanak róla, nincs benne semmilyen robbanószerkezet, ezzel párhuzamosan pedig a rendőrök megkezdték a nyomozást.

Egyes információk szerint a férfi a futópályára szeretett volna felhajtani a gépjárművel, azt viszont nem lehet tudni, ezt követően mi lett volna a célja.

Az eset miatt a repülőteret teljesen le kellett zárni, a biztonsági területeket kiürítették, és minden induló járatot töröltek, az érkező gépeket pedig más repterekre irányítják át.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az európai légiforgalmi irányítástért felelős szervezet, az Eurocontrol közleménye szerint a biztonsági incidens után este tíz után indulhat meg újra a forgalom Hannoverben, azonban még ezután is jelentős késésekre kell számítani, néhány járatot pedig töröltek.

Az utasfelvételi pultokat és a biztonsági ellenőrző kapukat nem sokkal este hét előtt újra megnyitották – írja az Independent.

Az üzemelés újraindítása azonban még várat magára, bizonyos más repterekről, például Londonból érkező délutáni vagy kora esti járatok a Flightradar24.com virtuális járatkövető adatai szerint még nem szálltak fel az induló reptérről, inkább a földön várakoznak.