Lezuhant egy utasszállító repülőgép szerdán Irán északnyugati részén. A balesetben életét vesztette a gép minden utasa: a legfrissebb adatok szerint összesen 168 ember.

A Caspian Airlines légitársaság Tupoljev típusú gépe a teheráni Khomeini imán repülőtérről az örmény fővárosba, Jerevánba tartott 153 utassal és 15 főnyi személyzettel – közölte az iráni polgári légiforgalmi hivatal szóvivője. A gép közép-európai idő szerint 9 óra után nem sokkal, 16 perccel a felszállást követően zuhant le a Teherántól 120 kilométerre északnyugatra fekvő Kazvin városa közelében, egy mezőn.

A Caspian Airlines jereváni képviseletének egyik tisztségviselője úgy nyilatkozott, hogy az utasok többsége örmény volt, de grúzok és más állampolgárságúak is tartózkodtak a járaton.

A magyar nagykövetség konzulja egyelőre nem tudott tájékoztatást adni az MTI-nek arról, hogy a gépen tartózkodott-e magyar állampolgár, de – mint mondta – nem jellemző, hogy magyarok ezen a viszonylaton utazzanak.

Az iráni állami televízió felvételeinek tanúsága szerint a gép hatalmas krátert ütött a talajba, darabjai és a rajta tartózkodók testrészei szerteszét szóródtak, legnagyobb részük nem is látszik a felszínen. A talajból füst gomolygott.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

„Robbanás történt, amely 10 méter mély krátert ütött a talajba, majd a gép kiégett” – mondta el egy tűzoltó parancsnok a helyszínen. „Semmit nem tudtunk csinálni, csak megpróbáltuk eloltani a tüzet.” A gépdarabok mintegy 200 négyzetméteres területen szóródtak szét – tette hozzá.

Egy szemtanú szerint a gép a földbe csapódás után robbant föl.

A Farsz félhivatalos hírügynökség egy magas rangú tartományi tisztségviselőt idézett, aki szerint a gépen műszaki problémák léptek föl, kigyulladt, és megpróbált kényszerleszállást végrehajtani.

A Caspian Airlines 1993-ban alapított iráni-orosz vegyes vállalat.

Forrás: EchoTV

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!