Felszállás közben lezuhant egy Gulfstream IV típusú gép szombat este az egyesült államokbeli Massachusetts államban, a rajta tartózkodó mind a hét ember meghalt – közölték a helyi hatóságok.

A szerencsétlenül járt Gulfstream G-IV repülőgépet a SK Travel LLC nevű cég üzemeltette és a N121JM lajstromot viselte az aviation-safety.net adatbázisa szerint.

Az 1399-es gyártási számú repülőgép első felszállását 2000-ben teljesítette. A fedélzeten 4 utas és 3 fős személyzet tartózkodott. Mindannyian életüket vesztették a tragédiában.

A magánkézben lévő Gulfstream IV típusú gép éppen felszállt a bedfordi Hanscom Field repülőtérről és New Jersey államba tartott, amikor eddig ismeretlen okból felrobbant és földnek csapódott. A robbanás tűzgömbjét több helyi lakos látta otthonából.

A szövetségi állam által üzemeltetett, Boston elővárosi repülőteret a tragédia miatt lezárták, a baleset okait vizsgálják. A katasztrófamentők még vasárnap reggel is helyszínen dolgoztak.

A légi baleset áldozatai között van Lewis Katz, a The Philadelphia Inquirer társtulajdonosa, akinek birtokában korábban, részben vagy egészben, több New York-i és New Jersey-i élvonalbeli sportklub volt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!