Balesetet szenvedett egy Mil Mi-17 típusú katonai szállító helikopter Kolumbiában – jelentette be a dél-amerikai ország hadserege tegnap.

A helikopter fedélzetén tíz ember utazott – nyolc fő katonai személyzet és két civil – a balesetben mindannyian életüket vesztették.

Részletes információkat nem közöltek, annyit lehet tudni, hogy a gép az Antioquia megyebeli Caucasia város mellet található bázisról szállt fel kedd reggel. A baleset mintegy száztíz kilométerre a felszállás helyétől következett be, a szintén Antioquia megyei Segovia város körzetében.

A népszerű forgószárnyas

A Mil tervezőiroda a Mi-8 közepes szállítóhelikopter modernizálásával hozta létre a Mi-17 típust (Oroszországban ezért is használatos rá a Mi-8M megnevezés).

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ezek az orosz gyártású helikopterek a számos országában hadrendben állnak, Európában többek mellett Magyarország, Szlovákia, Ukrajna, Horvátország, és Lengyelország üzemeltet belőlük.

A tengerentúli üzemeltetők főképp dél- és latin-amerikai országok, ahol nagyrészt régebbi változatú, öregebb példányok állnak üzemben. Ugyanakkor Kanada és az Amerikai Légierő is rendelkezik a típus modernebb változataiból néhány példánnyal.

A Magyar Légierő Mi-17N helikoptere (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – Airportal.hu)
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!