A felszállást követően 50 perccel elvesztette a kapcsolatot a légiforgalmi irányítás az Air Algérie 5017 számú, Ouagadougou (Burkina Faso) – Algír menetrend szerinti járatával. A járatot a spanyol Swift Air légitársaságtól bérelt, EC-LTV lajstromjelű, McDonnell Douglas MD-83-as repülőgép teljesítette. A repülőgép roncsait a csak az esti órákban találták meg, később pedig megerősítették, hogy nem találtak túlélőket.

Az McDonnell Douglas MD-83-as repülőgép közép-európai idő szerint hajnali 3 után indult el Burkina Faso fővárosának repülőteréről és nem sokkal reggel 7 óra után kellett volna megérkeznie Algírba. A gép fedélzetén a légitársaság közleménye szerint szerint 110 utas (melyből 50 francia állampolgár) és 6 fős spanyol személyzet tartózkodott.

Az alábbi országok állampolgárai voltak a gépen a Swift Air hivatalos közlése szerint:

Algéria: 6, Mali: 1, Belgium: 1, Luxemburg: 2, Kanada: 5, Burkina Faso: 24, Franciaország: 50, Németország: 4, Nigéria: 1, Kamerun: 1, Libanon: 8, Egyiptom: 1, Ukrajna: 1, Románia: 1, Svájc: 1. 3 utas állampolgárságának azonosítása még folyamatban van.
A gép 6 fős személyzete mind spanyol állampolgárságú.

A gép a térségben tomboló heves viharok miatt letért a repülési tervben leadott útvonalról.

Az aviation-safety.net adatlapja szerint a repülőgép kiégett roncsait a Maliban található Gossi település térségében fedezték fel. A gép fedélzetén tartózkodók mindannyian szörnyethaltak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A spanyol Swift Air (ICAO: SWT, IATA: W3) 1986-ban alakult, központja Madridban van. A légitársaság charter és cargo járatokat üzemeltet, valamint wet-lease megállapodások keretében adja bérbe repülőgépeit. A légitársaság honlapja szerint a cég jelenleg több. mint 30 repülőgépet üzemeltet, köztük MD83, ATR72/42, Embraer 120 Brasilia, Boeing 737F és Metroliner típusokat.

Az EC-LTV lajstromjelű, 53190/2148 gyártási számú McDonnell Douglas MD-83 repülőgép 18 éve, 1996-ban repült először.

A spanyol Swift Air egy másik MD-83-as repülőgépe 2014. július 20-án járt Ferihegyen. Az eltűnt gép ehhez hasonló volt, azonban az utóbbi hónapokban teljesen fehér festésben repült. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

A spanyol Swift Air egy másik MD-83-as repülőgépe 2014. július 20-án járt Ferihegyen. Az eltűnt gép ehhez hasonló volt, azonban az utóbbi hónapokban teljesen fehér festésben repült. (Fotó: AIRportal.hu)


Utolsó frissítés: 2014. július 26. 08:00

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!