Megtalálták a kiégett roncsait annak a mozambiki Embraer E-190AR típusú repülőgépnek, amely november 29-én tűnt el Namíbia felett.

Az Aviation-Safety információ szerint a LAM (Linhas Aéreas de Moçambique) légitársaság kötelékébe tartozó gép a TM470-es járatot teljesítette Maputo-ból (Mozambik) Luandába (Angola), amikor megszakadt vele a rádió és radarkapcsolat, és nem érkezett meg a célállomásra sem. Egy környékbeli repülőtérről sem jelentették nem várt gép leszállását. A fedélzeten 28 utas és 6 fős személyzet tartózkodott.


A C9-EMC lajstromú gépet nagy erőkkel keresték Namíbia és Botswana határán, ahol utoljára hallottak a járat felől. A kutatást nehezíti, hogy a terület őserdővel borított nemzeti park, valamint az időjárás sem tökéletes. A hatóságok abban reménykedtek, hogy a pilótáknak sikerült kényszerleszállást végrehajtaniuk.

A legfrissebb hírek szerint november 30-án szombaton a délelőtti órákban a hatóságok a helyi lakosok segítségével, a Bwabwata Nemzeti Parkban megtalálták a repülőgép összetört és kiégett roncsait. A repülőgép szerencsétlenségnek a jelentések szerint nincsenek túlélői.

Az 19000581 gyári számú, EMBRAER E-190AR típusú repülőgép csupán egy éves volt, 2012-ben hajtotta végre első repülését.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Frissítve: 2013.11.30. 12:00

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!