Információink szerint sem a Delta, sem az American nem indítja újra tavasszal a Budapest – New York JFK járatait.

A Delta Airlines tegnapi hírlevelében jelentette be hivatalosan, azt ami már tudható volt, hogy nem indítja újra járatait Budapestre. A légitársaság a SkyTeam parnerei, Air France-KLM járatait ajánlja párizsi vagy amszterdami átszállással utasai részére.

A oneworld tag American Airlines visszatérését már a repülőtér vezetése is biztosra vette egy néhány hete tartott tájékoztatón és a foglalási rendszerekben is lehetett foglalni a nyári AA BUD-JFK közvetlen járatokra. A légitársaság információink szerint tegnap jelentette be, hogy kivonul Ferihegyről, okként egyértelműen a Malév csődjét jelölve meg.

Update: Az American hivatalosan is bejelentette a mai nap folyamán a kivonulását Budapestről. A légitársaság ennek okaként közleményében a magas üzemanyagárakat és a gazdasági válság miatt az utazási kedv visszaesését jelölte meg.

Légiközlekedésben jártas körökben az sem okozna nagy meglepetést, ha az utolsó hosszútávú járat, a Pekingbe közlekedő Hainan is átköltöztetné járatát más repülőtérre a Malév megszűnését követően. Ez érthető, hiszen a Hainan számára a Malév balkáni és európai járathálózata volt a legnagyobb vonzerő Ferihegyben.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!