A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága bejelentette, hogy 2017. június 18-án a London Luton repülőtéren egy új Airbus A320 típusú repülőgéppel megnyitja 28. bázisát. London Luton több mint tizenkét éve része a Wizz Air járathálózatának, és a nyitással a légitársaság első bázisa lesz az Egyesült Királyságban.

 | © AIRportal.hu

A bázisnyitás megerősíti a Wizz Air jelenlétét a London Luton repülőtéren, ahol a WIZZ már ma is a második legnagyobb légitársaságként működik, és a repülőtérről üzemeltetett járatok számát 42-re emeli.

A bázis indítása befektetést jelent a repülőtérbe és a régióba egyaránt, 36 közvetlen munkahelyet teremtve a légitársaságnál. A Wizz Air működése egyúttal a helyi gazdaságot is erősíti, további munkahelyeket támogatva a légiiparban, a közlekedésben, a vendéglátó és a turisztikai szektorban.

Növekedés London Lutonon

A három új WIZZ útvonal összekapcsolja London Lutont Tel-Avivval Izraelben, Pristinával, a koszovói fővárossal és a grúziai Kutaiszivel. Utóbbi az egyetlen közvetlen járat lesz Grúzia és az Egyesült Királyság között. Az új repülőgép szolgálatba helyezésével a WIZZ legnépszerűbb járatai sűrűbben repülnek majd: Szőcsvásárra (Suceava) hetente ötször, Konstancába (Constanța) hetente négyszer, míg Jászvásárra (Iasi) naponta indulnak majd járatok.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

2016-ban London Luton második legnagyobb légitársaságaként a WIZZ több mint 5 millió utast szállított. 2017-ben a Wizz Air közel 6,3 millió ülőhelyet biztosít London Lutoni járatain, ezzel éves szinten 13%-os növekedést érve el.

Elköteleződés az Egyesült Királyság iránt

A Wizz Air első járata Lutonról indult Katowicébe 2004 májusában. Mára a WIZZ egyesült királyságbeli hálózata 83 útvonalból áll, amely 42 célállomást köt össze az ország 9 repülőterével. 2016-ban a Wizz Air több mint 6,6 millió utast szállított alacsony viteldíjas egyesült királyságbeli járatain, éves szinten 30%-os növekedést érve el és közel 5000** helyi munkahelyet támogatva a kapcsolódó iparágakban. 2017 februárjában a Wizz Air 35 milliomodik utasát köszöntheti egyesült királyságbeli járatain a légitársaság indulása óta.

Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója elmondta:
“Mai bejelentésünk ismételten hangsúlyozza elköteleződésünket az Egyesült Királyság iránt. A Wizz Air első járata London Lutonról indult 2004-ben, és azóta több mint 35 millió utast szállítottunk az Egyesült Királyságban alacsony viteldíjas járatainkon. A WIZZ közvetlen kapcsolatot és a legkedvezőbb árú lehetőséget biztosítja a brit utazóknak, hogy felfedezzék mindazt, amit Közép- és Kelet-Európa tud nyújtani, legyen az családi vagy baráti látogatás, városnézés, a vidék szépségeinek felfedezése vagy a csodálatos tengerparti üdülőhelyek és síparadicsomok. London Luton repülőterén a WIZZ már ma is a második legnagyobb légitársaság, üzleti partnereink munkahelyeinek fontos támogatója, és bázisunk megnyitásával most először teremtünk közvetlen helyi munkahelyeket is Európa leggyorsabban növekvő légitársaságánál.”