2015. január 10-én szombaton délután Londonba érkezett a Qatar Airways tavaly december 22-én átvett vadonatúj A350 XWB repülőgépe. Az A7-ALA lajstromjelű repülőgép 4-5 napon keresztül tesztrepüléseket fog végezni London-Heathrow repülőtér környezetében, annak érdekében, hogy az új típus zajterhelési hatásait teszteljék.

A 27L végső egyenesén az A350 XWB. (Fotó: Takács Levente, londoni olvasónk) | © AIRportal.hu

A 27L végső egyenesén az A350 XWB.
(Fotó: Takács Levente, londoni olvasónk)

A Heathrow repülőtér Európa legnagyobb forgalmú repülőtere, rendkívül kifinomult zajmonitorozó rendszerrel rendelkezik.

A repülőtér futópályáinak végső egyenese London sűrűn lakott külvárosi részei felett vezetnek, ezért a légiközlekedés által okozott zajterhelést kiemelt témaként kezeli a helyi sajtó és a hatóságok is.

Akbar Al Baker a Qatar Airways vezérigazgatója a december 22-i átadó ünnepségen kijelentette, hogy „az A350 XWB jelenleg messze a legcsendesebb repülőgép, ezért is viszik a repülőgépet London-Heathrow repülőtérre, hogy megmutassák a brit lakosságnak, hogy a légiipar komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a fejlődő légiközlekedés nem okoz növekedést a zajterhelésben a repülőterek környékén élők számára”.

Cikkajánló Kipróbáltuk a Qatar Airways vadonatúj Airbus A350 XWB-jét

Az Airbus és a Qatar Airways meghívásának köszönhetően elsők között próbáltuk ki az új Airbus A350 XWB repülőgépet, melyet az európai repülőgépgyártó december 22-én, a franciaországi Toulouse-ban adott át a Qatar Airways-nek, a típus első üzemeltetőjének.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Qatar Airways 2015. január 15-től üzemelteti az új típust Doha-Frankfurt útvonalán. A Qatar Airways közlése szerint az első kereskedelmi járatra minden jegy elkelt.

A repülőgépet a héten mutatták be Dohában

Forrás: Qatar Airways Youtube csatorna

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!