Új bázisokat létesít a Norwegian Air Shuttle, amelynek jövő tavasztól már Londonban, majd a spanyolországi Alicantében is állomásozni fognak repülőgépei.

Három Boeing 737-800-ast készül London Gatwickre telepíteni a Norwegian, azzal erősítve pozícióját a brit fővárosban, amely a skandináv városokat követően a legkeresettebb célállomás a légitársaság hálózatában.

A low-cost modellben működő Norwegian csak a skandináv régióból hetente több, mint 100 járatot közlekedtet Londonba, ezért a vállalat úgy döntött itt az ideje bázist létesíteni és tovább szélesíteni az elérhető desztinációk körét. A tervek igen optimisták, mivel 2013 végére már négy Next Generation Boeing 737-est készülnek állomásoztatni a Gatwicken.

Az észak-európai utazók körében kedvelt Spanyolországban a Málagában, valamint Gran Canarián (Kanári-szigetek) található bázist követően a délkelet-spanyolországi Alicante városát szemelte ki magának a Norwegian.

Az új központok új munkahelyeket is teremtenek a két városban, mivel a pilótákat és utaskísérőket is helyi szinten rekrutálják.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Norwegian egyik wingletekkel szerelt Boeing 737-800 típusú repülőgépe (Fotó: Norwegian Air Shuttle)


A Norwegian flottájának gerincét a Boeing 737-es típuscsalád és annak is új generációs, 800-as altípusa alkotja. A norvég, svéd, dán, finn, spanyol és a jövőre nyíló első angliai bázist követően az új leánycég, a Norwegian Long Haul számára hamarosan létrehozzák pekingi központjukat is.

A vállalat már javában készül nagy hatótávú Boeing 787-es Dreamlinereinek átvételére, amelynek első darabja várhatóan 2013 áprilisában érkezik meg a flottába.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!